Snarvei til onkels viltgryte

31 mai 2020

Viltkjøtt er noe av det beste Norge har å by på, og en varmende og mettende viltgryte rykende varm fra bålet er alltid en vinner. Her byr onkel på sin snar-gryte!

Han har nemlig forenklet den klassiske gryten en smule. Med gode, norske råvarer blir også denne gryteretten en klar favoritt hos hele familien!

Onkels viltgryte:

(4 - 6 personer)

1,5 kg viltkjøtt (onkel bruker elg eller reinsdyr) i terninger
250 gram bacon i terninger
1,5 kg kantarell i skiver
1 vårløk
1 rødløk
1 sjalottløk
1 rød paprika
3 stk gulrøtter skåret i mindre biter
1,5 liter matfløte
3 fedd finhakket hvitløk
2 dl oksekraft (til nøds vann)
 
2 klyper salt og 2 klyper pepper
En kvist frisk timian
Et par einerbær

DSC_0469(1).jpeg

Fremgangsmåte:

Stek baconet i gryta over bålet.
Ta baconet ut av kjelen og brun viltkjøttet i baconfettet.
Tilsett hvitløk, vårløk, rødløk, sjalottløk, sopp og gulrøtter.
Hell over oksekraften. Onkel tipset: En liten klunk med rødvin kan fint erstatte noe av kraften!
Krydre med salt, pepper, einerbær og timian.
La gryta småputre i ca. en time over bålet.
Tilsett fløten ca. 5 minutter før servering.

Onkels profftips: Bruk det du har i kjøleskapet! Mangler du sjalottløk kutter du ut denne. Har du kun vanlig løk? Null problem. Mangler du rømme? Kjør på med creme fraiche i stedet!
 
Serveres rykende varm rundt bålpannen!

Les mer