Eventyrlig Oppussing – vannvarmer og gasstopp fra Sunwind i arktisk oppussing

31 oktober 2023

I innspilling nummer 70 av "Eventyrlig Oppussing" tar vi turen til vakre Todalen på Svalbard, hvor vi finner Sigurd og Siljes hytte som ligger majestetisk plassert med en panoramautsikt som strekker seg utover den vakre Adventdalen. Denne gangen har Sunwind levert en Vannvarmer Arne og en praktisk Gasstopp Chef til hyttekjøkkenet. 


"Vi er to friluftsglade mennesker fra Østlandet som har en forkjærlighet for arktiske strøk. Vi møttes for fem år siden på den norske vulkanøya Jan Mayen, hun jobbet som ingeniør og jeg som mekaniker. På ishavsøya Jan Mayen bor det kun 18 mennesker til enhver tid, så at vi skulle møtes der var relativt usannsynlig. Men fem år senere og etter to nye runder på Jan Mayen, to Grønlandskryssinger, skiekspedisjon i Amundsens fotspor over Nordvestpassasjen og fjellturer i Himalaya, sitter vi nå med en fantastisk hytte i Todalen på Svalbard."

 

Hytta på Svalbard

Hytta har en fantastisk beliggenhet, men den viser dessverre tegn på å ha gått ut på dato, med en tydelig inspirasjon fra den tid da furupanel var på sitt høydepunkt. Den ble bygget på 80-tallet og har et totalt areal på omtrent 66 kvadratmeter, inkludert en hems og en bod. Etter å ha tilbrakt de siste fem årene med pendling til de arktiske strøkene, har Sigmund og Silje endelig funnet sin lille oase, som de nå kaller hytta si. Som de fleste par ønsker de at denne fantastiske hytta skal gjenspeile deres egen stil og personlighet, et sted der de kan slappe av, skape nye minner og oppleve øyeblikk sammen.


Denne hytta skiller seg ut på Svalbard med sin lyse farge og oransje karmer på både hovedbygningen og boden. Selv om de ikke nødvendigvis finner fargen spesielt tiltalende, har den sin egen sjarm. Derfor har de valgt å kalle hytta for "ilaqbu," der "ilaq" er grønlandsk for "isblomst." Sigmund og Silje deler mange herlige minner fra en felles ekspedisjon over Grønlandsisen, og derfor følte de at det var en fin måte å bringe litt av Grønland til Svalbard.
Hytta er full av uutnyttet potensiale, men som en satellittingeniør og en mekaniker, har Silje og Sigmund ingen anelse om hvor de skal begynne. Derfor krysset de fingrene og håpet at teamet fra "Eventyrlig oppussing" ville være villige til å hjelpe dem. Og før de visste ordet av det, var ekspertene i full sving med planleggingen og oppussingen.

81546e03-4301-4799-b022-d2d9983239ff-redigert.jpg

Kjøkken

I det nyoppussede kjøkkenet, som nå også fungerer som spisestue, har de skapt en elegant og funksjonell atmosfære. Et hjørnekjøkken gir plass til alt nødvendig kjøkkenutstyr, mens et nett spisebord omringet av stoler inviterer til hyggelige måltider. Gulvet er prydet av kullsort parkett, som gir rommet et tidløst preg. Taket er behandlet med en dyp, mørk beis, og veggene er malt i den delikate fargen grå skifer. Over kjøkkenbenken har de installert et sotet speil, som ikke bare reflekterer lyset på en fantastisk måte, men også gir rommet et moderne og luksuriøst preg.

Svalbard_Etterbilde_TMM_03177 (1)-liggende.jpg

Vannvarmer Arne

På grunn av mangel på innlagt vann på Svalbard_Etterbilde_TMM_03178-liggende-cropet.jpghytta, har de fått installert en vannvarmer Arne fra Sunwind. Denne vannvarmeren med en kapasitet på 14 liter gir muligheten til å bruke varmt vann til oppvasken og vaske hender. Vannet fylles enkelt på toppen, og fra tappekranen nederst strømmer det varmt vann, noe som gjør oppvasken til en lek. Denne løsningen passer perfekt for hytta, som har tilgang til strøm, men ikke innlagt vann.

Svalbard_Etterbilde_TMM_03186 (1).JPG

Gasstopp Chef

I tillegg har de fått integrert en stilfull gasstopp Chef i sort glass. Denne nedfellbare designgasstoppen gir muligheten til å lage deilige måltider når de er på hytta. Med fire kraftige gassbluss og et praktisk kontrollpanel i front, er den enkel å betjene og gir stor fleksibilitet under matlagingen. I tillegg er den enkel å holde ren, noe som gjør den både praktisk og estetisk tiltalende. 
En gasstopp har en unik egenskap: full kontroll over varmen. Dette er grunnen til at profesjonelle kokker foretrekker gasstopper når de lager mat. Denne funksjonaliteten gir dem muligheten til å tilberede måltider presist og nøyaktig, noe som gjør matlagingen til en ekte glede selv på hytta.

Svalbard_Etterbilde_TMM_03176-redigert-crop.jpg
Gasstopp Chef sort

Stua

Utsikten står i sentrum av stuen. I den nye designede stuen, som nå erstatter det nåværende kjøkkenet, har de montert to større vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys og åpner opp rommet mot den spektakulære utsikten. Gulvet er kledd i elegant, kullsort parkett, som skaper en stilig kontrast til det mørke taket, veggene i stuen er også malt i fargen grå skifer. Sorte karmer og dører gir rommet et moderne preg og binder sammen det estetiske uttrykket.

Soverom

Soverommet har gjennomgått en stor Svalbard_Etterbilde_TMM_03168.JPGoppgradering. Et betydelig større vindu gir nå rommet en forfriskende følelse med mer naturlig lys og en bedre utsikt. Gulvet har blitt omfavnet av vegg-til-vegg sisalteppe, som gir rommet både varme og tekstur. Taket har fått en mørk beis som tilfører en følelse av dybde og eleganse, mens veggene er prydet med en vakker, mørk grå tapet som gir rommet karakter og en følelse av luksus.

Uteområdet

Halvor har malt hytta utvendig i en passende og elegant sort nyanse, og resultatet er en total forvandling som gir hytten et nytt og forbedret utseende. Samtidig har en dedikert isbjørnvakt vært på vakt, nøye patruljerende området rundt hytten mens gutta har arbeidet, i beredskap for eventuelle besøk fra disse majestetiske isbjørnene.

Ole har laget to sjarmerende stoler og et praktisk salongbord ved hjelp av materialer som var lett tilgjengelige rundt hytta. Disse hjemmelagde møblene er nå stilfullt plassert på den allerede eksisterende plattingen, og gir en ekstra touch av komfort og eleganse til hyttens utendørsområde.

Gutta fra Eventyrlig Oppussing avslutter oppussingen med flagget til topps på hytte nummer 70, som ligger på 78 grader nord. Hytteeierne stråler av glede og tilfredshet med det ferdige resultatet!

Svalbard_Etterbilde_TMM_03170.JPG

Produktliste:

Gasstopp Chef sort, 365566
Vannvarmer Arne, 230 volt 14 liter, 256120