Eventyrlig Oppussing på Hurum - nytt kjøkken og solcelleanlegg på plass

5 oktober 2023

Hurumlandet i Asker kommune har alltid vært kjent for sin utrolige naturskjønnhet og historiske betydning. I denne episoden av "Eventyrlig Oppussing" har vi fått gleden av å være med og oppgradere en unik hytte i dette fantastiske området. Sunwind Hyttesenter Hjartdal har vært med på monteringen for å gjøre denne hytta til et moderne paradis midt i naturen.

Hytta på Hurum

Navnet Hurum har dype røtter, og ifølge Magnus Olsen (1912), en kjent filolog og arkeolog, betyr det "de skovbevoksede langstrakte høidedrag, hvor der drives dyrefangst eller jagt." Dette området er også kjent for å være rikt på historie, med noen av de mest bemerkelsesverdige vikinggravene og en middelaldersk kirke som vitner om tidligere tider.


"Vi er sikkert 100 brukere av hytta. Vi som representerer hytta er Birgitte, Erik og Margaret. Vi er søskenbarn, og barn av 3 søstre i 80-årene som eier hytta. Vi har alle våre familier som også er ivrige brukere av hytta."


 

Et av de mest imponerende trekkene ved denne hytta er den utrolige utsikten over Oslofjorden. Likevel, med tiden har selve hytta begynt å vise alderens tegn. Bestefar bygget hytta i 1936 og hytta har opplevd få oppgraderinger siden den gang. Med et 30 år gammelt 12 volt solcelleanlegg og nødvendigheten av å hente vann med båt, var det nå på høy tid å modernisere denne hytta og bringe den inn i det 21. århundre.

Hurum_Etterbilder_TMM_03006_1920.jpg
Nydelig utsikt over Oslofjorden

Strøm på hytta med solcellepaneler

For å bringe denne hytta i Hurumlandet inn i det moderne årtusenet, var det nødvendig med en oppgradering av energiløsninger og belysning. Montørene fra Sunwind Hyttesenter Hjartdal sørget for å montere et nytt solcelleanlegg, slik at hytta nå kunne produsere sin egen strøm med et topp moderne solcelleanlegg. Solcelleanlegget som ble montert er et komplett 12 volt solcelleanlegg med solcellepanel på 160 watt, og et pålitelig AGM batteri på 260At fra Sunwind. Dette solcelleanlegget er en stabil og uavhengig strømkilde som gir strøm når de trenger det. Og er spesielt gunstig for en hytte som denne, som ligger i et område uten tilknytning til det ordinære strømnettet.
 

Hurum_arbeidsbilder_TMM_03052_1920-redigert.jpg


Øyvind Hjartdal Elektro Hyttesenter 2-redigert.jpg
Sunwind monterer 12V solcelleanlegg

Mer informasjon om solcelleanlegget:

På hytta ble det satt inn et 12V solcelleanlegg for å utnytte sollyset optimalt. Systemet inkluderer et 160 watt solcellepanel med smarte braketter, som er designet for å sette solcellepanelet i riktig vinkel. Den produserte strømmen lagres i et Sunwind AGM batteri på 260At. For å opprettholde en stabil strømforsyning og beskytte batteriet, ble det montert en Solcelleregulator PeakPower på 20A. Dette systemet gir pålitelig strøm til hytta, enten de trenger belysning eller andre enheter på 12 volt.


Montørene fra Sunwind tok seg også tid til å modernisere belysningen som er inkludert i pakken, og resultatet ble behagelig belysning over sengene på soverommene.

Det ble montert to Spotlight LED Frosty lamper på hytta for å tilføre både stil og funksjonalitet til rommene. Disse veggmonterte lampene har et svingbart design og frostet glass som gir dem et moderne utseende samtidig som de fungerer utmerket som leselys. I pakken følger det også med en vridbar LED-lyslist som kan monteres under kjøkkenskap for å belyse kjøkkenbenken.
 

Hurum_Etterbilder_TMM_02999_1920-redigert.jpg
Solcelleanlegg 12V fra Sunwind

Lekkert gasskjøkken

Inne på kjøkkenet ble det lagt nytt hvitkalket furugulv, alle vinduer ble skiftet ut, og veggene og taket fikk en lys beige farge. Et helt nytt hjørnekjøkken ble bygget, og Sunwind bidro med et nytt gasskjøleskap, et Ventus 100 med toppkontroll, og en gasskomfyr Kitchen Steel. I tillegg ble en praktisk utslagsvask med enkel vannpakke fra Sunwind også installert.

Dette romslige og moderne kjøkkenet ble bygget for å imøtekomme alle behovene til de som besøker hytta. Montørene fra Sunwind Hyttesenter Hjartdal sørget for å montere hvitevarene.
 

Hurum_Etterbilder_TMM_03009_1920-redigert.jpg
Lyst og delikat kjøkken

Mer informasjon om kjøkkenproduktene:

På hytta har vi montert et gasskjøleeskap Ventus 100 med toppkontroll, dette gir rikelig med lagringsplass for mat og drikke, samt en praktisk fryseboks med 10 liters kapasitet for iskrem og frysevarer. 

Videre monterte vi en ny gasskomfyr, som gir øyeblikkelig varmekontroll og en stekeovn som sikrer saftige og smakfulle måltider. Denne gasskomfyren gir våre hytteeiere friheten til å eksperimentere med nye oppskrifter og lage herlige retter. 


For å forenkle oppvask og rengjøring, ble det installert en praktisk utslagsvask med enkel vannpakke fra Sunwind. Denne løsningen inkluderer en pålitelig vannpumpe fra Seaflo, en romslig vannbeholder med en kapasitet på 90 liter, samt en praktisk installasjonspakke fra Whale. Dette er en startpakke for de som ønsker å oppgradere vannsystemet på hytta. Det beste av alt er at denne gjør de daglige oppgavene, som oppvask og rengjøring, enklere og mer effektive. 

Hurum_arbeidsbilder_TMM_03054_1920-redigert.jpg
Sunwind monterer vannpakke på kjøkkenet

Hurum_Etterbilder_TMM_02996_1920-redigert.jpg
Fire gassbluss klare for å diske opp til middag

Soverom

Hovedsoverommet har gjennomgått en imponerende oppgradering, og resultatet er en plass som utstråler nytt liv og skaper en enda mer avslappende atmosfære. Taket har fått et friskt strøk hvit maling, mens veggene nå er prydet av en elegant jordtonet tapet med et nydelig fiskebensmønster. En ekstra bonus er den komfortable dobbeltsengen som nå har funnet sin plass, og som gir hytteeierne gleden av å våkne opp med en fantastisk utsikt rett fra sengekanten. For lesestunder på kvelden er det installert lekre hvite veggspotlys, Design White fra Sunwind, plassert over hvert nattbord. Disse gir en behagelig og funksjonell lysopplevelse på soverommet.
 

Hurum_Etterbilder_TMM_03016_1920-redigert.jpg

Hurum_Etterbilder_TMM_03017_1920-redigert.jpg
Veggspot Design White fra Sunwind

Det tidligere smale kjøkkenet har blitt omgjort til et enda et praktisk soverom, og her har det blitt satt inn en smart køyeseng som enkelt kan slås inn mot veggen når den ikke er i bruk. Soverommet har fått en delikat blå fargetone (Denim blå) som skaper en følelse av ro og komfort. Over køyesengene er det montert to Spotlight LED-lys Frosty fra Sunwind som fungerer utmerket som leselys, og som gir rommet en behagelig belysning som gjør soverommet enda mer trivelig.

 

Hurum_Etterbilder_TMM_03004_1920-redigert.jpg
Spotlight LED Frosty fra Sunwind

Stue og glassveranda

Stuen har gjennomgått en imponerende forvandling som har gitt den et stilig, lyst og moderne utseende. Det hvitkalkede furugulvet gir rommet en frisk følelse, og alle vinduer og sprosser er blitt byttet ut. Veggene er nå malt i en lys beige nyanse, og taket har fått et strøk med hvit maling, som sammen skaper en lys og innbydende atmosfære. Selv peisen har fått nytt liv med en runde malingsjobb.

En betydelig endring var å fjerne veggen mellom glassverandaen og stuen, noe som utvidet stuen og ga den mer plass. På stedet der glassverandaen tidligere var, finner vi nå spisestuen, som gir en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Her har de gamle spisestuemøblene blitt bevart, men spisestuestolene har fått en ny look med et strøk maling i en lys beige farge.
 

Hytteeierne har også fått to moderne, lyse beige sofaer som passer perfekt inn i det oppdaterte hyttestuen. Det gamle salongbordet har blitt pusset opp og tilpasset den nye stilen, og resultatet er en stue som er både funksjonell og estetisk tiltalende.

Hurum_Etterbilder_TMM_03018_1920-redigert.jpg
Lys og moderne hytte med åpen kjøkkenløsning

Utendørs oase

Til slutt har også uteområdet blitt oppgradert. En smart og kompakt platting med tilhørende trapp ble konstruert foran inngangsdøren til glassverandaen. I tillegg lagde Ole et imponerende langbord med tilhørende benker plassert rett foran glassverandaen. En tankefull detalj her var å inkludere justerbare ben, slik at bordet kunne plasseres i vater selv på det ujevne svaberget. Som en siste touch ble hjørnekassene byttet ut, og hele fasden til hytta ble malt i fargen sand beige, noe som ga hytta en flott ny glans.
 

Hurum_Hytteeiere_TMM_02942_1920-redigert.jpg
Fornøyde hytteeiere

Hurum_Arbeidsbilder_TMM_02963_1920-redigert.jpg
Sunwind Hyttesenter Hjartdal

Produktliste fra Sunwind:

Kjøleskap Ventus 100 hvit toppkontoll, Art.nr 541800
Gasskomfyr Kitchen Steel 60 cm, Art.nr 340110
Solcelleanlegg 12V komplett, 160 watt, AGM 260At, Art.nr 103270
2 stk Kabel MC4 6mm2 til solpanel 10m, Art.nr 118312
2 stk Led spot 12 volt, Art.nr 540908
Vannpumpe Seaflo 20 ltr - Art.nr 551236 
Vannbeholder 80 liter Art.nr 551400 
Installasjonspakke Whale Art.nr 641200 
Sinusomformer Sunwind 300 watt Art.nr 541263
12 volt led pærer