En eventyrlig oppussing med El-dorado forbrenningstoalett

24 oktober 2019

Halvor, Gustav og Ole reiser til Tolga for å oppgradere hytta til Torgeir og Ragnhild, blant annet med et El-dorado forbrenningstoalett og Aurora servantskap!

Turen går til Mikkelbo, hytta til Torgeir og Ragnhild. Bestefaren til Torgeir var med å bygge hytta på 60-tallet, og gleden var derfor stor da Torgeir og Ragnhild fikk kjøpet Mikkelbo i 2018.
 
Paret har allerede påbegynt noen oppgraderinger av blant annet gulv og vinduer, men ønsker gjerne en mer funksjonell romløsning:


 8V1A2542-crop.jpeg
- Vi kunne tenkt oss mer lys inn, og mulighet til å gå rett fra stua og ut i naturen, forklarer de.
 
Hytta ligger i vill, vakker norsk natur rett ved Femundsmarka, og Torgeir ønsker at naturen utenfor også skal reflekteres i hyttas interiør - musikk i Halvors ører.
 
- Det vi frykter er at det skal bli for… klinisk. Vi vil ikke miste den sjarmen vi føler er her i dag, forklarer de.
 
Frie tøyler får likevel Halvor, Ole og Gustav.

Dette skal pusses opp

- Ragnhild og Torgeir ønsker å modernisere, men samtidig beholde sjelen i hytta. Når du kommer inn i hytta skal du kjenne på at her er det blitt moderne, men samtidig med hint av det gamle, forklarer Halvor.
 
Kjøkken og stue skal pusses opp, og nye doble terrassedører vil slippe inn mer lys.
 
- Kjøkkeninnredningen vil bringe inn det moderne i den tradisjonelle hytta, sier Halvor.
 
Deretter går han løs på selve planløsningen, hvor gang og boder skal rives, som vil gi rom for et større soverom.
 
Sist, men ikke minst, skal baderommet oppdateres.
 
Toalettløsningen skal også oppgraderes: med hjelp av Sunwinds montører skal det installeres servantskap og speil i Aurora-serien, og toalettet blir erstattet med et El-dorado forbrenningstoalett.
 
På Mikkelbo har Torgeir og Ragnhild hatt en klassisk utedo, men med den nye planløsningen til Halvor blir det plass til et nytt baderom inne på hytta. Her skal montører fra Sunwind Hyttesenter Alvdal bistå Eventyrlig-gutta med å få på plass både nytt toalett og baderomsmøbler.
 

8V1A2546-crop.jpeg
Ved å bytte ut utedoen med et nytt forbrenningstoalett vil Ragnhild og Torgeir få nær sagt hjemmekomfort på hytta.
 
- Doen kan de nå i sokkelesten, smiler Halvor.
 
Et nytt baderom inne i hytta gjør livet ved Femundsmarka mer komfortabelt, Ragnhild og Torgeir slipper å måtte kle på seg og gå ut for å bruke toalettet. De slipper å håndtere tømming av utedo, med El-dorado får du kun litt aske som sluttprodukt.
 
Ute skal tømrer Gustav bygge en ny platting og sette opp en praktisk levegg slik at uteområdet kan brukes uavhengig av vind. Kronen på verket blir lekre Kheops gassfakkel fra Sunwind.
 

 

Mørkt, maskulint - men masse sjel!

Bakteppet for moderniseringen av stua blir beising og maling av vegger og tak. Halvor maler stua i sort, og vil trekke det moderne inn gjennom selve interiøret:
 
- Sorte vegger er fantastisk fint, du tilfører farger når du velger møbler, puter, gardiner og så videre, der får du inn det moderne uttrykket. Da er sort mye finere enn om man hadde hvitkalket disse veggene. Det passer utmerket nede ved sjøen, men på fjellet: da går jeg for de mørke fargene - alltid!
 
Etter en deilig smøretur til Gustavs Villmarksspa får han endelig lov til å dra på rypejakt av Halvor og Ole. De fortsetter oppussingen, og etter seks dager med riving, maling, snekring og pynting er endelig Mikkelbo klar.
 

8V1A2296.jpeg

- Det drøyeste jeg har sett!
Torgeir og Ragnhild er så spente at de knapt klarer å stå i ro. Halvor kaster ikke bort tiden, og tar de med til hytta hvor de får se den eventyrlige forandringen:
 
- Det er det DRØYESTE jeg har sett, utbryter en storfornøyd Torgeir.
 
Ragnhild omfavner Halvor når det første sjokket har lagt seg. Han viser henne det nye badet:
 
- Inne på badet har vi også satt inn en El-dorado, en forbrenningsdo, og et vaskevannsfat, så da er liksom alt på plass der inne, forklarer han.
 
- Vi må bare flytte hit! Konstaterer en lykkelig Ragnhild. Klemmer blir utdelt til Gustav og Ole - paret er godt fornøyde, og kan se frem til mange lykkelig år på hytta i Tolga.