Art.nr 700004—26144709

Superdassen uten strøm, uten stol

Superdassen egner seg og kan monteres på alle hytter uten strøm. Det eneste kravet er tilstrekkelig høyde under gulvet 65 cm.
16 995,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

Ikke på hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Superdassen egner seg og kan monteres på alle hytter uten strøm. Det eneste kravet er tilstrekkelig høyde under gulvet 65 cm. Det er enkelt å bytte beholderne hvor avfallet komposteres.

  • Kan monteres på alle hytter uten strøm!
  • Svært driftsikker
  • Ingen kapasitetsbegrensning
  • Enkel å tømme
  • Luktfri

Lang oppholdstid
Fordelen med Superdassen er at avfallet får lang tid til å kompostere. Dette er med på å sikre at sluttproduktet er en fin og luktfri kvalitetskompost som ikke gir ubehag ved tømming.

Kompostering
I Superdassen bruker man sanitærbark, dette sikrer at man får luft i komposten og holder på fuktigheten, nødvendige faktorer for å få en god kompostering.

Levering
Superdassen leveres med 5 løse beholdere under gulv, ventilasjon, takhatt og stuss for drenering av overskuddsvæske. NB! Vifteløsning og toalettstol selges separat.

Enkel montering
Toalettet monteres med toalettstol inne. Beholderen plasseres under gulvet. Tømmeluken på beholderen må være tilgjengelig fra utsiden. Minimum høyde under gulv: 65 cm. Hull i gulvet: Ø = 200 mm.


Løse beholdere
Superdassen leveres fem med løse beholdere. Hver av beholderne har en kapasitet på 50 liter, som tilsvarer ca.100 persondøgn. En av fordelene med Superdassens løse beholdere er den enkle måten disse tømmes: når alle 5 beholderne i toalettet er fulle tømmer du kompost ut av den som har stått lengst. Dersom du har en hytte med mye besøk en det enkelt å utvide kapasiteten på toalettet ved å supplere med flere beholdere. På fjellhytter med mye besøk vil dette toalettalternativet være å foretrekke, siden kompostering trenger noe lengre tid i kalde områder.

  • Løse beholdere gir ingen kapasitetsbegrensning
  • Velegnet i kaldt klima
  • Tømmes for luktfri kompost
  • Sort beholder gir høyere temperatur i sola, noe som gir raskere kompostering


Superdassen uten strøm
Leveres komplett med 5 løse beholdere, takhatt og stuss for drenering av overskuddsveske. Vi anbefaler at du i tillegg velger en vindvifte, 12 volts vifte eller 230 volts vifte til ventilering av toalettet. Superdassen er et velutprøvd system på hytter uten strøm.

 

Montering av Superdassen

Superdassen med løse kammer monteres med toalettstolen inne i toalettrommet og en beholder under gulvet. Kompostbeholderen plasseres på et plant underlag under hytta. Den tømmes og dreies via tømmeluken på siden av kompostbeholderen. Dreiemekanismen er utviklet for å gjøre det enkelt å snurre beholderen rundt.

Fra toalettstolen går det et nedføringsrør gjennom gulvet og ned på toppen av kompostbeholderen. Lufterøret må monteres over mønet. Lufterør (Diam./Lengde i mm): 110/3000. Takgjennomføringsrør (Diam./Lengde i mm): 110/2500. Nedføringsrør fra toalettstol (Diam./Lengde i mm): 200/1000. Drenslange (Diam./Lengde i mm): 32, 1 x 1000/2 x 2000.

Tekniske data
Høyde (cm): 63
Dybde (cm): 124
Bredde (cm): 124
Vekt (kg): 45
Materiale: Plast
Farge: Sort
Plass under gulv: 65 cm minimum
Volum avfallsbøtte: 50 liter
Varemerke: Sunwind