Art.nr 719018—60031120

Vakuumtoalett Vortex 2.0 12V med trykkvann

Vakuumtoalett Vortex er et vannspylende toalett som gir deg mulighet for å ha et vannklosett på hytta der du har innlagt 12 volt strøm og trykkvann, uten avløp. Versjon 2.0 leveres med en høyere toalettstol i komfortabel sittehøyde.
20 999,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

Ikke på hovedlager Forventet inn: 30.05.2024

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Vakuumtoalett Vortex er et vannspylende toalett som gir deg mulighet for å ha et vannklosett på hytta der du har innlagt 12 volt strøm og trykkvann, uten avløp.

  • Økt komfort med vannspylende toalett
  • Svært lavt vannforbruk
  • Pakke tilpasset hytter med 12 volt strøm og innlagt vann
  • Svært fleksibel løsning
  • Luktfri
  • Fungerer i alle temperaturer
  • App-styrt kontrollpanel


Få samme komfort på hytta som hjemme med et vannspylende vakuumtoalett. Vakuumtoalett Vortex er en enkel, elegant og hygienisk løsning på hyttetoalettet for deg som er lei av å måtte tømme utedoen eller bekymre deg for kompostering.
 

Vortex 2.0 leveres med en toalettstol i nytt lekkert design tilpasset hytter, og full sittehøyde på 45 cm. 


Denne pakken er spesialtilpasset hytter med 12 volt strøm og trykkvann. Den leveres med toalettstolen Vortex Vacuum Elegance og en kraftig pumpe. Pumpen suger avfallet ut av toalettstolen, kverner avfallet og sender det ut i avfallstanken ved hjelp av et vakuum. Toalettet må stå frostfritt hvis du ønsker å unngå bruk av glykol.

Systemet kobles på ditt eksisterende vannopplegg. Trykket bør ikke overstige 3,5 bar. Det medfølger en fleksibel slange som du benytter for tilknytning innvendig i toalettrommet. Løsningen krever tilgang på vann til toalettet.

Toalettstol Vortex Vacuum Elegance er produsert i porselen og har innebygget kvern og vakuumpumpe. Toalettstolen kontrolleres med et elegant kontrollpanel. Dette kan monteres innfelt i vegg eller i medfølgende veggboks. Kontrollpanelet styres via Bluetooth, og trenger ingen kabler. Ønsket vannmengde kan du enkelt endre via en egen app på din smarttelefon.

Toalettstolen leveres med 12V driftsspenning. Denne pakken er derfor ideell for deg med solcelleanlegg eller en kraftpakke på hytta.

Toalettets vannforbruk er svært lavt kun 6 dl per spyling - noe som igjen gir sjeldnere tømming av tank eller utskiller. Selve vakuumpumpen sitter skjult i bakkant under stolen. Skulle det oppstå behov for service kan hele enheten enkelt byttes ut. Toalettet kan benyttes sammen med tanker av alle størrelser.

Innhold:
Toalett Vortex Vacuum Elegance Comfort Height
Veggboks
Slangeklemmer til vakuumtoalett
Utløpsslange vakuumtoalett 32mm pr. mtr.
Magnetventil 12V til toalettstol

En komplett løsning på hytta krever enten at denne pakken kombineres med en tett oppsamlingstank eller et infiltreringssystem. Dette vil være avhengig av hva din kommune krever. Det er derfor lurt å forhøre seg med kommunen aller først: de fleste kommuner krever i dag søknad. Kommunen vil også kunne kreve at eventuelle naboer som blir berørt av prosjektet varsles. Skal tanken graves ned er det samtidig lurt å ta kontakt med en lokal entreprenør som har godkjenning av kommunen for ansvarsrett. Ta kontakt med ditt nærmeste Sunwind Hyttesenter for veiledning.

For et komplett opplegg må du i tillegg kjøpe isolert avløpsrør med integrert varmekabel for tining eller frostsikring. Her velger du lengde på avløpsrøret ut i fra lengden til samletanken.

Avhengig av om du skal ha tett tank eller infiltrasjonssystem (i henhold til kommunens bestemmelser), velger du entenen løsning med tett tank, eller en løsning med infiltrasjonssystem. Tankene kan plasseres på bakken eller graves ned. Tanken kan plasseres inntil 30 meter (horisontalt) unna toalettet. Pumpen kan også skyve avfallet inntil 3 meter oppover. Løsningen er derfor svært fleksibel og er ofte eneste alternativ for mange sjøhytter som ligger på fjell hvor man ikke kan få fall ned til tank.

For å kunne benytte begge systemer (tank og infiltrasjon) er det krav til at sugebil kan komme til å tømme tanken. Din kommune vil kunne gi deg retningslinjer for plassering der du har hytte.

Dette systemet er også vanlig i båter, mobile brakker, og større bobiler og busser.


Dette er forskjellen på tett tank og infiltrasjon
Infiltrasjon er ofte å foretrekke der man har innlagt vann og dermed høyere vannforbruk. Her vil gråvann raskt kunne fylle opp en tett tank. I spesielle tilfeller er det mulig å benytte flere tette tanker sammen. Mange kommuner ønsker også i dag infiltrasjonssystemer da dette består av en slamskiller og nedgravde rør og mengden sugebilen må ta med seg pr tømming reduseres betraktelig.

Tett tank velges gjerne der infiltrasjon ikke er mulig eller man kun ønsker oppsamling av svartvann.

Tekniske data
Høyde (cm): 49,5
Dybde (cm): 55
Bredde (cm): 35
Materiale: Porselen
Farge: Hvit
Sittehøyde: 45 cm
Spenning: 12 volt
Vannforbruk: 0,6 - 1,5 liter (justerbar)
Trykkvann: Med trykkvann
Varemerke: Sunwind
Videoer
Instruksjonsmanualer