Badstue – Bra for hår og helse!

20 mai 2022

Hårpleie kan være vanskelig og tar tid. Det finnes derimot snarveier slik at det kan bli enklere. Er du for eksempel glad i lange og avslappende badstubad, kan du faktisk gjennomføre hårpleien samtidig. Her kan du lese mer om hvordan du tar vare på håret mens du tar badstue.

Badstubad er nemlig både avslappende og bra for helsa. Lukt er også en viktig del av opplevelsen i badstuen. Lær deg hvordan du forbereder det perfekte badstubadet og sett frem din favoritt badstuduft fra Harvia.

Velg en sjampo som fungerer for din hårtype.

Påfør sjampo i håret ditt og masser hodebunnen. La sjampoen være på i noen minutter for å fjerne smuss. Etter sjamponering, fordel balsam jevnt i hår-tuppene dine. Har du kort hår, fokuser påføringen kun i tuppene av håret, og om du har langt hår fordeler du balsamen omtrent fra kinnbenshøyde og ned. Prøv å fordele den med en kam for et enda bedre resultat.

Vått hår er mer sårbart, så her er det viktig at du er forsiktig. Følg instruksjonene på pakken: 2-5 minutter er nok tid for håret til å absorbere produktene. Varmen fra badstuen øker effekten av balsamen og gir deg et bedre resultat. Allikevel anbefaler vi at du dekker håret til med et håndkle da overdreven varme kan være skadelig. 

Stress kan ha negative effekter på hårveksten og huden din. Visste du at hodebunnen din har muskler som kan bli anspent akkurat som andre muskler i kroppen din? Stress påvirker hårvekst, normal utskilling av sebum og kan til og med forårsake hårtap. 

Ikke alle er klar over hvordan badstuen skjemmer bort kroppen vår og aktiverer sansene våre. Lyden av vann som treffer badstusteinene, den varme dampen som stiger opp fra badstuovnen og den kalde drikken som nytes på badstubenkene er alle gode eksempler på hvordan badstubad aktiverer sansene dine. 

Harvia_Luhta_saunatextiles_f2.jpg
 

Badstudufter bidrar til en komplett badstuopplevelse

Harvias allsidige utvalg av badstudufter vekker sansene dine og deres brede utvalg av forskjellige dufter gir alle mulighet til å velge deres favoritt. 

Badstuduftene fra Harvia skaper fantastiske badstuopplevelser. Med disse Harvia  badstuduftene kan du skape akkurat den typen atmosfære du ønsker i badstuen. Er du i humør for frisk peppermynte eller eukalyptus for å åpne opp luftveiene? Eller kanskje du vil gjenskape den avslappende atmosfæren til en sommerbadstuhytte? Da er kanskje duften av finsk midtsommerbjørk, tradisjonell tjære eller furu noe for deg. 

Bland badstuvannet med badstuduften du ønsker. Lukk øynene dine. Fordyp deg i varmen og duften som strømmer gjennom badstuen. 

Harvia_SaunaScents_400ml_f3.jpg

Fem alternativer å velge mellom for å løfte badstustemningen
Eukalyptus

Den forfriskende duften av eukalyptus balanserer sinnet, beroliger og åpner luftveiene. Harvia eukalyptus badstuduft fyller badsturommet med en naturlig og frisk duft. Med Eukalyptus-badstuduften skaper du en autentisk spa-atmosfære i hjemmebadstuen.

Bjørk

Harvia bjørkeduft er en kombinasjon av sommerstemning og bjørkeskog i flaskeform. Duften gir badstubaderen en grønn og sensuell aromatisk atmosfære som liver opp badstuopplevelsen. Med denne duften vil du nyte den friske bjørkeduften i badstuen din hele året.

Peppermynte

Ønsker du et forfriskende badstubad? I så fall er Harvia peppermynte et godt valg. Den friske peppermyntebadstuduften er også ideell for hyggelige badstuøyeblikk etter å ha vært aktiv, ettersom peppermynte er forfriskende for en sliten kropp.

Furu

Med duften av furu får du følelsen av å ta et badstubad midt i den norske furuskogen. Duften formidler de beste aspektene ved en skog - rike dufter og en avslappende atmosfære. Påfør duften av furu på dampvannet ditt og nyt den avslappende og beroligende atmosfæren fra furuskogen i din badstue.

Tjære

Tjære er en tradisjonell finsk badstuduft. Tjære har blitt brukt lenge i finske hudpleieprodukter, og blir sett på som en tradisjonell duft. Harvia tjæreduft kombinerer gammel mystikk med den myke duften av finsk røykbadstue, som skaper en autentisk badstuatmosfære for deres hjemmebadstue.