Få økt komfort på hytta med Sunwind gassutstyr

8 august 2022

De fleste med hytte er avhengige av energi på en eller annen måte, enten om det er for nedkjøling, oppvarming, oppbevaring eller noe annet. Noen energikilder passer også bedre for spesifikke oppgaver. 

Gass er en trygg energikilde, og det perfekte alternativet for mer energikrevende oppgaver som oppvarming og matlaging. Sunwind leverer flere ulike produkter som drives av gass for din hytte, båt eller campingvogn.

Les videre og finn ut hvordan du kan bruke gass for å gjøre ditt hytteliv enklere og bedre.
 

Slik kan du bruke gass i matlaging

Gass brukt i matlaging er veldig populært, både for oppvarming eller oppbevaring av mat. Til matlaging kan du enten bruke en gasskomfyr eller en gasstopp. En stor fordel er hvordan varme forsvinner med en gang når gassblusset stenges av etter bruk, så varmekontrollen er optimal. 

_DSC3051.jpg

Gasskomfyr

En Sunwind gasskomfyr passer rett inn på din strømløse hytte eller ditt hjemmekjøkken. Da får du full kontroll over temperaturen.

Stekeovnen krever en del trening for best mulig bruk, da den kun er utstyrt med undervarme. Vi leverer modeller med grillelement på toppen, som gjør stekeprosessen enklere.

Når du lærer deg å bruke en gasskomfyr blir resultatene like bra som med en elektrisk komfyr.

Gasstopp

En gasstopp er svært effektiv og gir deg full kontroll over varmen. På grunn av dette foretrekkes gasstopper ofte av profesjonelle kokker. 

På en gasstopp med åpent bluss kan du regulere varme fra lavest til høyest på et øyeblikk. 

Gasstopper begynner også å bli mer populært i vanlige hjem og fungerer utmerket på hytta om du har begrenset strømforsyning. 

Gasskjøleskap

Å installere et kjøleskap på hytta kan være praktisk, men det kan bli utfordrende uten tilgang på strøm. Et gasskjøleskap er et godt alternativ for hytteeiere. Vår serie med Ventus gasskjøleskap kommer i forskjellige størrelser i enten sort eller hvit.

De er bygd med absorpsjonsteknologi som gjør de helt stillegående.
Gass er svært effektivt for nedkjøling av mat og våre gasskjøleskap er svært driftssikre. 

Gass til oppvarming

Gass er et vanlig hjelpemiddel i generell oppvarming. 
Gassovner er egnet for effektiv oppvarming, da du når maks temperatur på et par minutter. Enten om du velger en gassovn du kan flytte på eller henge på veggen vil du oppleve rask oppvarming for hytta eller huset ditt.

IMG_0898.JPEG

Gassovn

Sunwind leverer gassovner i ulike størrelser. En gassovn gir deg en rask oppvarming for hytta eller huset ditt. Du kan velge mellom en vegghengt eller en flyttbar gassovn, alt ettersom hva du planlegger å bruke den til. Gassovner er ideelle for effektiv oppvarming.

Gass til oppvarming av vann

Våre gassvannvarmere er en god løsning om du vil bruke gass i oppvarming av vann. Våre gassvannvarmere er trykkstyrte, så da er det bare å åpne kranen for å aktivere brenneren. Derfor unngår du sløsing med materiale ved å varme opp mer vann enn det du trenger.

Ved full kapasitetsutnyttelse vil gassvannvarmeren varme opp vannet til om lag 25 grader mer enn det var før. 

Sunwind leverer to gassvannvarmere, en på 11 liter og en på 14 liter. Med disse gassvannvarmerne får du fortløpende oppvarming av vann, og de er alltid klare for bruk.

Gass utendørs

Sunwind har også andre gassprodukter for din hage eller terrasse. Gassprodukter som passer til utendørs bruk er perfekte både for hytte, hus eller leilighet.

IMG_6966.JPG

Gassgrill

Vår urnorske gassgrill-serie består av 8 ulike gassgriller tilpasset til norske forhold. Alle grillene produseres etter strenge krav og regler, som gjør at de opprettholder høyeste kvalitet.

Vår gassgrill kalt Hild er den minste gassgrillen vi produserer og kan brukes med en gassboks, som gjør den perfekt for å ta med seg steder.

Flere av grillene våres kommer også med integrert røykeboks og ulike garantiprogram. 

Annet gassutstyr for utendørs bruk

Sunwind leverer ulike terrassevarmere for utendørs oppvarming, slik at du kan sitte ute og nyte sommerkveldene ekstra lenge.

Sunwind leverer også en gassdrevet baksteovn, perfekt for de som elsker utendørs matlaging. Med vår baksteovn kan du lage nydelig pizza utendørs på under et minutt!
 

Gass og sikkerhet

Akkurat som andre energikilder er det lurt å være klar over ulike regler og sikkerhetstips ved bruk, slik at du kan ta i bruk gassutstyr på en trygg måte. 

  1. Hold alltid gassflasken i oppreist stilling og utilgjengelig for barn. Vi anbefaler de med to eller flere gassflasker å bruke et gassflaskeskap. Her får du riktig og trygg oppbevaring av gassflasker. Skapet kan låses og er svært enkelt å montere. 
  2. Unngå å utsette flasken for høy varme.
  3. Sørg for god ventilasjon når du skal ta i bruk gassutstyr innendørs.
  4. Det anbefales for alle som tar i bruk gassutstyr å bruke riktig alarmsystem, altså både en gassalarm og en CO-alarm. Propangass er tyngre og synker til gulvet, så gassalarmen må plasseres der. CO-alarmen plasseres høyere da CO-gass er lettere enn propangass.
    Vi anbefaler at denne plasseres rundt hoftehøyde.