Eventyrlig Oppussing i Vingelen - solenergi og gassprodukter for moderne komfort

2 november 2023

Eventyrlig Oppussing har inntatt den sjarmerende fjellbygda Vingelen, som ligger idyllisk til i Tolga kommune. På en skråning troner en gård med solbrente tømmerhus, omringet av frodige enger der kyr og sauer beiter fredfullt på setra. Familien Hilmarsen har ønsket gjengen fra Eventyrlig oppussing velkommen, og resultatet er en etterlengtet forvandling av setra. Den er nå utstyrt med moderne gassdrevne hvitevarer på kjøkkenet, nytt dusjkabinett på badet og et effektivt solcelleanlegg fra Sunwind, det hele er fagmessig montert av ekspertene fra Sunwind Hyttesenter Engerdal.

Seteren i Vingelen

I et lite paradis i Vingelen nasjonalparklandsby har familien Hilmarsen en seter som trenger en oppgradering. Einar har drevet gården i 35 år sammen med sin kone Ann Kristin. I løpet av disse årene har deres familie, som inkluderer de fire barna Silje, Mali, Esten og Tore, vokst opp og skapt utallige minner på gården. Men denne gården har dypere røtter og er en dyrebar familiearv som har vært i familiens eie i flere generasjoner. Nå er tiden kommet for å hedre denne arven ved å gi seteren en ny og moderne glans som fortsatt respekterer tradisjon og sjarm.

Familien har alltid drømt om å ha et kjøkken med et langbord som kan romme flere rundt seg. Stuens tømmervegger er bærere av en historisk skatt med en alder som trolig overstiger 250 år. Deres ønske er å modernisere hytta, samtidig som de ønsker å ivareta den tradisjonelle sjarmen både innvendig og utvendig. 


"Her driver vi med aktiv seterdrift på ca. 850 m.o.h i tre måneder i året med melkekyr - fra st. hans til slutten av september. Hvert år går vi ti kilometer fra bygda med hele bølingen og slipper dyrene fritt i dette fantastiske området. På kveldstid kommer de hjem av seg selv for å melkes."


 

Solcelleanlegg

Seteren hadde allerede et eldre Vingelen_Arbeidsbilder_TMM_03710_1920.jpgsolcelleanlegg, men nå har det blitt oppgradert med en ny, større og mer kraftfull versjon. 
Sunwind Hyttesenter Engerdal har montert det nye solcelleanlegg fra Sunwind, som ikke bare imponerer med sin effektivitet, men også med fleksible løsninger som passer perfekt til deres hytte. Dette solcelleanlegget, har hele 720 watt installert paneleffekt. En unik funksjon ved dette solcelleanlegget er bruken av prisgunstige Grid-paneler, som gir en kostnadseffektiv løsning med høy wattstyrke per enhet sammenlignet med konvensjonelle 12V paneler. Solcellepanelene er blitt festet på veggen, men de kan også enkelt monteres på taket etter behov. Med denne solcelleløsningen har familien sikret en pålitelig energiforsyning til hytta, noe som bidrar til mer komfort på deres idylliske seter.

Vingelen_Arbeidsbilder_TMM_03709-redigert2.jpg
Solcelleanlegg takmontert 720 watt AGM 230V

Kjøkken

Kjøkkenet har fått en omfattende Vingelen_Etterbilder_TMM_03260_1920-redigert.jpgforvandling ved å bli flyttet til det tidligere vaskerommet, slik at familien nå kan nyte en romslig spisestue med rikelig med plass til alle. Gutta har installert et nytt vindu over kjøkkenbenken, og i tillegg til dette har veggene og kjøkkeninnredningen fått en frisk oppdatering med den elegante fargen grå skifer. Den samme veggen har nå fått et høyskap som huser det nye sorte gasskjøleskapet Ventus 168. Gasskjøleskapet er det optimale valget for familien som trenger rikelig med kjøle- og fryseplass. Med en kapasitet på 129 liter i kjøledelen og 25 liter i frysedelen, gir dette gasskjøleskapet familien muligheten til å lagre et stort utvalg av matvarer og forsyninger på setra. Praktiske funksjoner som batteritenning og termostatregulering gir familien enkel kontroll over temperaturen, og den innebygde belysningen i kjøledelen gjør det enkelt å finne det de trenger i kjøleskapet. Det elegante designet til Ventus 168 sikrer at dette gasskjøleskapet smelter harmonisk inn i kjøkkenmiljøet på setra. Samtidig sørger det for at familiens matvarer alltid oppbevares friske og i perfekt stand. 

Vingelen_Etterbilder_TMM_03262_1920-redigert.jpg
Gasskjøleskap, Ventus 168 sort

På den motsatte veggen har det blitt installert underskap som huser en stilfull og praktisk integrert Chef innbygningsovn. Chef er en innbygningsovn med en elegant front i sort glass som gir et moderne preg. Med sin doble dør og håndtak og brytere i rustfritt stål, er den ikke bare funksjonell, men også elegant. Chef innbygningsovn har et stort stekeovnsvolum på hele 60 liter. Den er utstyrt med en mekanisk timer og termostatstyrt temperaturkontroll som gir nøyaktig styring over matlagingen. Ovnen har også et grillelement og stekeovnsbelysning som gir familien god oversikt over matlagingen.En ekstra fordel med denne gasstekeovnen er at den tilfører maten rikelige mengder fuktighet under tilberedningen, takket være propanens naturlige fuktemisjon under forbrenning.

Vingelen_Etterbilder_TMM_03260_1920-redigert2.jpg
Innbyggingsovn gass Chef

I tillegg har kjøkkenet blitt fullendt med en elegant Chef nedfellbare designgasstoppen i sort glass, som nå stolt pryder kjøkkenbenken. Gasstoppen fra Chef kommer med 4 kraftige gassbluss, et brukervennlig kontrollpanel på forsiden og er enkel å holde ren for familien, noe som gjør matlagingen til en lek. Denne gassplatetoppen tilfører ikke bare funksjonalitet, men også en sofistikert estetikk til hele kjøkkenområdet. Den smelter harmonisk inn i kjøkkenets design og blir et sentralt element som forbedrer matlagingsopplevelsen.

Vingelen_Etterbilder_TMM_03250_1920.jpg
Gasstopp Chef, sort

Gassalarm

Familien har også fått montert en 20231102_123738-lav.jpgpålitelig gassalarm og en effektiv CO-alarm på det oppgraderte kjøkkenet. Gassalarmen, som er kompatibel med både 12 og 230 volt, reagerer på tettheten av gasser i luften og utløser et høyt varslingssignal ved deteksjon av potensielle lekkasjer. Denne alarmen er spesielt viktig på et kjøkken der gassdrevne apparater som gasskomfyrer og gasskjøleskap er i bruk, og den bidrar til å skape et trygt miljø for familien.

I tillegg til gassalarmen er det også installert en CO-alarm, spesielt utformet for bruk i områder der drivstoffdrevne apparater opererer, inkludert båter, hytter og campingvogner. Denne alarmen varsler om farlige konsentrasjoner av karbonmonoksid (CO) i luften. CO er en fargeløs, luktfri og smakløs gass som kan dannes ved ufullstendig forbrenning, og denne gassen er velkjent for å utgjøre en potensielt livsfarlig risiko. Derfor er CO-alarmen et viktig sikkerhetstiltak for å beskytte familiens helse og velvære.

Vingelen_Etterbilder_TMM_03260.JPG
CO-alarm

Bad

Familien Hilmarsen har også fått Vingelen_Etterbilder_TMM_03268_1920-redigert.jpgdet praktiske og solide sorte dusjkabinettet Aurora Round, som nå gir deres bad komfort og stil. Dette dusjkabinettet er ikke bare praktisk, men er også et uttrykk for god design og høy kvalitet, og gir en genuin "mountain lodge" atmosfære takket være den stilfulle sorte rammen. Dusjkabinettet Aurora er utstyrt med doble skyvedører og en lavere totalhøyde, som er perfekt for hytter med begrenset takhøyde. Både bak- og frontveggene består av 6 mm herdet, klart glass som gir et delikat og åpent utseende. Med profiler i sortlakkert aluminium og en stødig konstruksjon, er det et pålitelig tilskudd til familiens bad. 

Stue og spisestue

Halvor gir stuen og spisestuen Vingelen_Etterbilder_TMM_03254_1920-redigert.jpgnytt liv ved å male veggene i fargen grå skifer. Rommet er innredet med to matchende treseters sofaer plassert mot hverandre, et mykt ullteppe som omfavner gulvet, og et stort, nytt vindu som slipper inn rikelig med naturlig lys. 

Samtidig setter Ole sin snekkerkunst Vingelen_Etterbilder_TMM_03258_1920.jpgi arbeid ved å skape et imponerende langbord laget av resirkulerte materialer fra en supplybåt i Nordsjøen. Bak spisebordet har de utnyttet plassen ved å lage en liten luke i veggen som fører inn til et soverom med køyesenger. Denne luken fungerer både som en gjennomgang for barna og som en praktisk serveringsåpning direkte til en av køyesengene. Den harmoniske blandingen av estetikk, funksjonalitet og gjenbrukte materialer gjør rommet til et sjarmerende og gjestfritt sted hvor familien kan samles og skape verdifulle minner sammen.

Vingelen_Etterbilder_TMM_03256_1920.jpg

Når familien kommer tilbake til oppussede seteren stiller de med tårer i øynene av glede, de er begeistret over resultatet og utrykker hvor fantastisk flott seteren har blitt.

Vingelen_Hytteeiere_TMM_03375_1920-redigert.jpg
Familien Hilmarsen sammen med Halvor Bakke

Sunwind Hyttesenter Engerdal

Sunwind Hyttesenter Engerdal er en anerkjent aktør innen elektroinstallasjon med spesialisering på hytteutstyr og komfort. Deres dedikerte team har vært ansvarlig for installasjonen av solcellepanelene på seterens vegg og plasseringen av batteriene. I deres butikk i Engerdal kan man utforske en bred portefølje av produkter fra Sunwind, samt et omfattende utvalg av belysning og elektromateriell. Med f-gass montører, gassteknikere og elektromontører som besitter betydelig ekspertise og erfaring, kan du være trygg på at alle installasjoner utføres sikkert og i streng overensstemmelse med gjeldende regelverk. Enten hytta er nett-tilknyttet eller ikke, kan dette erfarne teamet håndtere alle aspekter av installasjonen og sikre en feilfri drift. Sunwind Hyttesenter Engerdal er kjent for sine produkter og tjenester av høy kvalitet, og du kan stole på dem for å levere en pålitelig og effektiv løsning som gir deg den komforten du ønsker.
 

Vingelen_Arbeidsbilder_TMM_03362-redigert.jpg
Gutta fra Sunwind Hyttesenter Engerdal sammen med Halvor Bakke

Produktliste fra Sunwind:

Solcelleanlegg takmontert 720 watt AGM 230V (montert på vegg), Art.nr 124564
Gasskjøleskap, Ventus 168 sort, Art.nr 542170
Gasstopp Chef, sort, Art.nr 365566
Innbyggingsovn gass Chef, sort, Art.nr 360120
Gassalarm, Art.nr 465042
CO alarm, Art.nr 465041
Gassregulatorsett, Art.nr 543022
Dusjkabinett Aurora Black 90x90, Art.nr 671700
Kabel MC4 6mm2 til solpanel 30 m, Art.nr 118315