Hytteoppussing i Lodalen med Eventyrlig oppussing

23 september 2021

I første episode av sesong 7 tar Halvor, Ole og Torkel turen til vakre Lodalen for å pusse opp et sommerhus – les mer og se oppgraderingene her!

Endelig er Eventyrlig oppussing tilbake på skjermen, og i sesongens første episode skal Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup og nykommeren Torkel Gjerset besøke vakre Lodalen i Stryn kommune.

Med på lasset følger Sunwind-produkter til både kjøkken og baderom når sommerhuset til en familie på 4 skal pusses opp,

Hytte i naturskjønne Lodalen

Omringet av vakre fjell, og med Jostedalsbreen ikke langt unna, må en liten fergetur til for å komme frem til hytta som far og mor Ole Simen og Merete, og barna Stian og Silje har rett ved Kjenndalsbreen.Eventyrlig_oppussing_Lodalen_sesong7_Sunwind_hyttekjøkken (8).JPG

-Et nydelig gammelt gårdshus

- Det er så nydelig med sånne gamle bondekjøkken. Men det er ikke strøm og vann her? Spør Halvor i det han kommer inn på kjøkkenet.

Det er dog en flott vedovn som både fungerer som matlagingsplass, og gir sårt trengt varme i hytta, særlig om vinteren hvor de gamle vinduene lekker varme. For å gjøre kjøkkenet mer funksjonelt vil de montere koketopp, stekeovn og kjøleskap – alt på gass, perfekt på hytter uten innlagt strøm.

I stuen er det i overkant mange sitteplasser:

- I min verden tenker jeg at det kanskje er litt mange, sier Halvor, og Merete sier seg enig, mens Ole Simen er opptatt av at alle skal få sitteplass.

Frie tøyler får altså gutta – så lenge far i huset får beholde hjorten på veggen.

Dette skal pusses opp

- Takhøyden er helt magisk, så jeg blir litt stressa av alle stolene her, så dette må vi rydde opp i… Men jeg har lagt gode planer, og jeg skal vise noen kjappe og enkle grep for hvordan man kan fornye uten å måtte pusse opp alt på en gang, sier Halvor.

Først ut er det kjøkkenet som skal pusses opp.

- Den gamle ovnen skal vi selvsagt bevare, den er fantastisk å lage mat på, men det kommer ny kjøkkeninnredning med en nydelig grønn farge, forteller Halvor.

I tillegg skal de montere nye hvitevarer fra Sunwind. Hytta har ikke innlagt strøm eller vann, så her blir det gasstopp, innbyggingsovn på gass, og gasskjøleskap for et funksjonelt og lekkert kjøkken.

- Spisestuen skal få lov til å være bare spisestue, det blir lun, deilig tapet og vi skal male taket. Gårdshuset har tre nydelige stuer på rekke og rad, så det blir spisestue, mellomstue og den store stua hvor man kan nyte peisen, utsikten og spille kort i en stor, deilig vinkelsofa, forklarer Halvor.

I tillegg skal gutta lage et bad der det tidligere har vært soverom.

Eventyrlig_oppussing_Lodalen_sesong7_Sunwind_hyttekjøkken (15).jpg
Disse oppgraderingene får kjøkkenet

Halvor går løs med malerkosten for å male over både gul og blå vegg med en lekker, varm beige, mens den nye kjøkkeninnredningen har fronter i en dyp grønn som matcher både trærne og vannet utenfor. Med lekre, håndlagde kjøkkenfliser blir det et lunt og varmt samlingssted.

- På kjøkkenet trenger man selvsagt et kjøleskap, men i og med at det ikke er innlagt strøm her så må vi ha et gasskjøleskap, og gasskjøleskap får man ikke som innbyggingsskap, altså med integrert front så det ikke syntes, forklarer Halvor.

Han har derfor bestilt en folie i samme farge som kjøkkeninnredningen. Han vasker derfor frontene på gasskjøleskap Ventus 225 i hvit, før han forsiktig får på plass folien.

Torkel og Halvor monterer den splitter nye innredningen, og får montert en lekker Proline gasstopp i rustfritt stål med 4 bluss fra Sunwind.

For et mest mulig funksjonelt kjøkken, monterer han også Cuisine kjøkkenvifte som kun krever 12 volt for å fungere. Kjøkkenventilatoren kommer i både 50 cm og 60 cm bredde, avhengig av hvor stor komfyr eller gasstopp du har.


Eventyrlig_oppussing_Lodalen_sesong7_Sunwind_hyttekjøkken (16).JPG

- Et morsomt og lekent baderom

Et nytt bad er ikke særlig artig uten vann, og da hytta ikke har innlagt vann, må en gassvannvarmer fra Sunwind monteres.

- Det skal jo bli et bad ut av dette soverommet her, og vi skal gjøre det enkelt. Vi skal ikke lage et våtrom, men vi skal ha et frittstående badekar, jeg skal bygge om et gammelt skatoll til en vask, og kanskje ha en daybed. Det er en kjapp og enkel måte å lage et deilig bad på en hytte, forteller Ole.

Det gamle skatollet får nytt liv med en ny servant og nytt blandebatteri, mens det blir et splitter nytt badekar med vakker utsikt ut vindu. For å få varmt vann på det nye badet, har gutta montert en gassvannvarmer som varmer opp vannet kun ved hjelp av propangass, man trenger altså ikke innlagt strøm til vannvarmeren.

- Det ble virkelig et morsomt og lekent bad på en enkel måte, sier Halvor mens han fornøyd tar innover seg det oppgraderte baderommet.

- Dere har truffet VELDIG godt! Luksus!

Etter en vellykket oppussing er det på tide å få høre den eneste meningen som betyr noe – meningen til familien. Halvor møter en spent gjeng i Ole Simen, Merete, Stian og Silje:

- Vi er veldig spent. Det har vært lange dager hvor vi har lurt på hva i all verden dere har funnet på oppe i huset, sier en spent Ole Simen.

Man trenger ikke be Halvor to ganger, som geleider familien ned til hytta.

- Oi! Så flott! Så flott! Utbryter Merete i det de får se kjøkkenet.

Far Ole Simen er ikke mindre imponert:Lodalen-etter-bilder-TMM-01813.JPG

- Nei, dette var lekkert! Dere har truffet VELDIG godt syntes jeg. Vann i springen også! Det er luksus, sier han.

Spisestuen gjør familien målløs, og når de endelig finner ord er det ord som «herskapelig» den lykkelige gjengen bruker om hytta.

- Helt midt i blinken. Det blir en helhet i huset, sier Ole Simen.

Den kanskje aller største reaksjonen får det nye baderommet, som tidligere var et soverom.

- Et bad!? Gisper datter Silje, mens resten av familien ser på i sjokk.

- Da får vi vasket oss også! Så moro! Det var skikkelig gøy. Dette var en overraskelse, sier mor Merete.

Ole Simen vil ikke være dårligere:

- Dette er så luksus. Dette blir jo et spa, den rene spa-plass, sier en fornøyd far.

Sist av alt venter de nye utemøblene Ole har snekret nede ved vannet.

- Alt dette var verdt å vente på. Jeg har vært usikker og spent hele uka, og så får vi et så supert resultat avslutter Ole Simen, før Halvor, Ole og Torkel reiser videre på neste eventyr.

Disse Sunwind-produktene så du i episode 1, sesong 7 av Eventyrlig oppussing:

  • Gasskjøleskap Ventus 225, hvit
  • Gasstopp Proline, 4 bluss, rustfri
  • Innbyggingsovn for gass Emotion, rustfri
  • Kjøkkenvifte Cuisine silver 60 cm
  • Gassregulatorsett 120 cm
  • Gassvannvarmer Pro LX, 14 liter
  • Avgasspakke for gassvannvarmer

 

Lodalen-etter-bilder-TMM-01794.JPG