Slik ble den utdaterte stølen til et moderne paradis i Eventyrlig Oppussing

15 august 2019

I denne episoden av TV3-favoritten Eventyrlig Oppussing tar gutta for seg en støl ved Jostedalsbreen. Med den mektige naturen som bakteppe blir en utdatert og gammeldags støl transformert til en moderne og arealeffektiv perle!

I Luster kommune ligger bygden Veitastrond. Kurt og Silje og barna Julius, Linus, Maja og Noah bruker stølen som en samlingsplass med mye hyttekos, men også et arbeidssted med blant annet 140 geiter. Etter den originale stølen ble tatt av snøras, satt faren til Kurt opp en ny støl på 1990-tallet - og stølen hadde det klassiske 90-talls hyttepreget med furu overalt og innslag av røde møbler.

Da familien tok over etter den eldre garde kom ønsket om å skape et eget ferieparadis med et moderne uttrykk. Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup, Gustav Brustad-Nilsen og Jørgen Gundersen er de fire dyktige herrene i Eventyrlig Oppussing som tok ønsket til familien i egne hender og gjorde drømmen til en realitet.

 

8V1A4191.jpeg
Furuen ble dekket med gråhvitt panel av norsk limtre. Ved å dekke til furuveggene og -taket med den karakteristiske gulskjæret eldre furu ofte har, var mye gjort! Halvor malte gulvet i en mørk grå - liknende den nye fargen utvendig.
 
For å oppfylle drømmen om et mer minimalistisk stil var målet gutta i Eventyrlig Oppussing å gjøre stølen lysere. Utvendig ble klassisk rød seterstøl omgjort til matt grå minimalistisk seterstøl - en farge som står godt i stil til de høye fjelltoppene stølen er omringet av.
 

8V1A4648.jpeg

Når kjøkkenet skal oppgraderes må ønsket om et lysere og mer moderne hytte stå i sentrum. For interiørdesigner Halvor Bakke var valget enkelt. Spisebordet ble spesiallaget av dyktige Ole som brukte eik til bordplate - med en gråvoks for å matche de kalde fargene Halvor hadde bestemt.

 

8V1A4127.jpeg

Med et splitter nytt og hvitt kjøkken montert av Jørgen og Gustav, gjenstod kun kronen på verket - en hvit Chef gasstopp fra Sunwind. Hvitevarer i fargen hvit ble på et tidspunkt sett på som litt umoderne, og alt skulle være rustfritt. Men trender kommer og går, og hvitevarer skal nå være hvite i følge alle trendrapporter - og eksperten Halvor.
 

8V1A4146.jpeg