Grillet laks med agurksalat

31 mai 2020

Fisk er Norges nasjonalskatt, og laks er en klar favoritt for store og små. Denne tradisjonelle oppskriften tar laksen til nye høyder!

 

 

(4 porsjoner)

Dette trenger du

 

800 g laksefilet

 

Lakseglaze

1 lime

3 ss flytende honning

1 ss rapsolje

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

 

Agurksalat

2 stk agurk

1 boks hermetiske kikerter

1 stk rødløk

1⁄2 potte finhakket frisk dill

2 ss finhakket bladpersille

100 g norsk hvitmuggost

 

Dressing

1⁄2 dl olivenolje

1 stk lime

1 ss brunt sukker

1⁄2 ts chilikrydder

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

 

 

Slik gjør du

  1. Bland sammen dressingingrediensene i en skål.
  2. Skjær agurk i tynne skiver, ha i en skål.
  3. Skyll kikertene i kaldt vann. La vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk.
  4. Skjær rødløk i skiver. Ha løken og finhakkede urter i med agurken. Smuldre over hvitmuggost til slutt.
  5. Pensle laksefiletene med rapsolje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
  6. Rør sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden. Pensle flere ganger.
  7. Hell dressingen over agurksalaten rett før servering og bland godt.
  8. Server glasert grillet laksefilet sammen med agurksalat. Bakte poteter og rømme smaker ekstra godt med!