Ostesmørbrød over bålpannen

18 januar 2020

Det er ingen tvil om at et rykende varmt ostesmørbrød slår de fleste matpakker ned i støvlene, og spesielt utendørs på kalde dager! Ta i bruk denne enkle oppskriften neste gang familien er samlet rundt bålpannen.

Mulighetene er like mange som det finnes oster og brødtyper, så det er bare å prøve seg frem – og finne sin favorittversjon!

Perfekt bålmat

Vår variant er laget med grovt landbrød og Cheddar, men fremgangsmåten er den samme for alle typer; de forberedes og klargjøres i stekepannen over bålpannen.

For en litt ekstra crispy stekeskorpe kan ostesmørbrødene gjerne varmes ordentlig opp på bålpannens rist. Lager du ostesmørbrødene på forhånd i stekepannen på kjøkkenet, er det essensielt at de får seg en tur på bålpanneristen først.

Vi anbefaler at du bruker denne stekepannen for bålpanne, og tar en titt på alt det lekre tilbehøret til bålpannen her.

Enkelt og godt

Verdens enkleste ostesmørbrød består av kun ost og brød. Og hvor godt det blir avgjøres kun av hvilken ost du bruker, og hvilket brød. Smeltet ost skal fylle brødet med deilig smak, og gyldent sprøstekt brød skal knase i bittet.

Klikk her for å finne flere bålpanneoppskrifter!

Oppskriften er nok til 8 stk. ostesmørbrød.

Du trenger:

Cheddar, så mange skiver du ønsker
8 store skiver tynt skåret landbrød
Godt med smør + litt olje til steking

Bålpanne_bålmat_ostesmørbrød_toast.jpg

Fremgangsmåte:
  1. Stek fire brødskiver lett gyldne på middels varme på én side, og legg dem på et brett med stekesiden opp. Fordel osten jevnt utover på toppen. Rengjør pannen med litt papir for å unngå brent smør, og stek de neste fire brødskivene på samme måte. Legg dem deretter på toppen av de andre, med den stekte siden ned mot osten. Press sammen.
  2. Stek smørbrødene på “yttersidene” over svak varme - ikke direkte i flammene - mens du snur dem innimellom, slik at de blir jevnt stekt på begge sider. Press brødet sammen med en stekespade slik at osten inni smelter inn i brødet – og holder seg der.
  3. Når osten er godt smeltet, og “limer” brødskivene sammen er de klare. Yttersidene bør da ha fått en fin og gylden farge, og resten av “toastingen” foregår på bålpanneristen. Del hvert ostesmørbrød på skrå når de er litt avkjølt, da blir de lettere å spise.

Tips! For å tåle direkte flammer anbefaler vi at du pakker ostesmørbrødene inn i aluminiumsfolie!

Andre gode ost- og brødkombinasjoner:

  • Camembert + grovbrød
  • Mozzarella + fint landbrød
  • Norvegia + rugbrød
  • Brie + valnøttbrød

Serveres håndholdt rundt bålet!