Sunwind Hyttesenter Sigdal har bursdag - Solbua fyller 10 år!

22 november 2018

I desember fyller Solbua 10 år, og Lars og Kjersti Berglund ser tilbake på 3650 dager som Prestfoss sine lokale hyttehelter - og gleder seg til de 10 neste årene!

Solbua er et svært treffende navn: eier Lars er alltid blid som ei sol, og det gode humøret har smittet lokale og hytteeiere i nærområdet i 10 år.

Har funnet sin egen vei

Hytte og Fritidsbutikken Solbua åpnet 1. desember i 2008. Lars bruker ordet krambu når han beskriver jakten på å finne riktig vei for bedriften.

- Vi har prøvd mye forskjellig for å virkelig teste ut hva som fungerer godt og mindre godt i en liten bygd som Prestfoss er. I løpet av det første året så vi at hyttefolket stadig passerte, og begynte raskt å se på mulighetene for å spesialisere oss på hytteprodukter.

Ble til Sunwind Hyttesenter Sigdal

Dette var et lurt valg, og Solbua ble etter hvert forhandler av Sunwind-produkter. I 2012 endret de også navn til Hytte & Fritidsbutikken, og gjorde seg med det enda bedre kjent blant hytteeierne i området. I 2017 ble bedriften et fullverdig Sunwind Hyttesenter.

Hos et Sunwind Hyttesenter stilles det høye krav til alle ansatte. De må være svært produkttekniske og inneha en ekstra høy servicegrad. Sunwind Hyttesentre er jevnlig til opplæring hos Sunwind, og er Sunwinds aller nærmeste samarbeidspartnere.


- Solbua har noe for alle og enhver - og litt til!

Hytteeier Marianne passer på å alltid ta tiden innom når hun kjører opp Sigdalsveien på vei mot hytta.

- Det er alltid så gøy å titte innom Solbua. Hver gang har de noe nytt i butikken, det er utrolig hva de får plass til på 50 kvadratmeter, ler Marianne. - Til tross for mange produkter er det alltid like rent og pent og inspirerende, det tror jeg er mye takket være Kjersti som støvsuger minst et par ganger om dagen!

Hun utdyper:

-Sist jeg var innom var det fult av juletrær, gangen før der bugnet det over med fiskeutstyr, og før der var det masse herlig pynt til å ha på hytta, og med jevne mellomrom er det et stort interiørfokus. Vi må alltid stoppe hos Solbua på vei til hytta!

Nettbutikk og låsesmedavdeling

I et lite område blir man ofte gode på litt av hvert, og her er Sunwind Hyttesenter Sigdal intet unntak.

I 2012 startet de en netthandel som i dag står for 1/3 av omsetningen. I Solbuas lokaler har de en låsesmedavdeling hvor de driver mye med låser og sikring.

Reiser ut i hytteområdene og hjelper med det aller meste

Lars er stadig ute i hyttefeltene i nærområdet og bistår kunden med alt de måtte lure på.

Lars og Kjersti går den ekstra servicemilen og tilbyr befaring, montering og service ute på hyttene. Dette vet Lars Bjørnstad fra Sunwind at hytteeierne virkelig vet å sette pris på:

- Ved å tilby montering og befaring ute på hyttene tilbyr de den ekstra servicen som er helt uvurderlig for hytteeieren!

Lars fra Solbua sier sjelden nei, og er altså så opptatt av både god service og korrekt montering at det har hendt at han har sett feil montering, banket på døren og spurt om han ikke kan få lov til å montere produktene helt riktig og optimalt. Slikt blir det fornøyde og lojale kunder av!

Sigdal (10).JPG

Ble kåret til Årets Sunwind-forhandler

I 2017 ble Solbua kåret til Årets Sunwind-forhandler. Dette er den høyesthengende tittelen innad i Sunwind-systemet, og det var en svært stolt Lars som sammen med Kjersti kunne motta prisen på scenen under Sunwind-skolen foran godt over 100 andre Sunwind-forhandlere.

Årets Sunwind-forhandler blir demokratisk stemt frem blant alle de ansatte i Sunwind. Prisen er ekstra gjev nettopp fordi vinneren er en klar favoritt i hele systemet og alle ledd. Dette var noe av det administrerende direktør i Sunwind, Nils Vøllestad, sa da han delte ut prisen til Hytte og Fritidsbutikken, Solbua:

-Solbua har god faglig kompetanse og ikke minst, et brennende engasjement for egen virksomhet. Vinneren har opparbeidet seg en tillit til sine kunder som er beundringsverdig. Butikken er tilgjengelig til alle døgnets tider, være seg søndag eller en vanlig tirsdag. I tillegg er de veldig fleksible når det gjelder montering, service og rådgivning!

Der det er hjerterom er det (butikk)husrom!

Med i overkant av 7000 varer og 50 kvadratmeter butikklokale har Kjersti og Lars bygget en imponerende utstilling hvor de får vist frem både produkter og kunnskap på en nydelig måte.

- Det hender vi må ta noen valg, ler Lars. - Om sommeren kan det hende at varmeovnene må vike for klassiske sommerprodukter som gasskjøleskap, men kunden kan alltid få god hjelp og handle alle produkter året rundt!

Sunwinds selger Lars Bjørnstad er imponert over hva Kjersti og Lars får ut av den begrensede plassen:

- Sunwind Hyttesenter Sigdal har alltid flotte utstillinger hvor kunden kan se og ta på varene. Eksperthjelpen både Lars og Kjersti gir kundene er nok en av hovedgrunnene til at de har gjort det så bra som de har i 10 år, og jeg har all mulig tro på at de neste ti vil bli om mulig enda bedre!

- 2019 blir vårt år!

Lars Berglund gleder seg til de neste 10 årene, men i første omgang gleder han seg til 2019:

- Vårt mål er å bli den ledende butikken for hytteeierene i vårt område i løpet av 2019, forteller Lars.

Og det er Sunwind Hyttesenter Sigdal godt på vei til å bli.

Sunwind-selger Lars Bjørnstad kan nemlig avsløre at Sunwind Hyttesenter Sigdal har doblet omsetningen fra i fjor:

- Det er alltid veldig hyggelig å besøke Lars og Kjersti og det er morsomt å se den veksten de har hatt de siste årene! Bare i år har de doblet salget sitt av hyttevarer, så noe gjør de riktig og kundene kommer igjen og igjen!

Med kontinuerlig og imponerende vekst går Solbua inn i et nytt tiår med flagget til topps, klare for nye utfordringer og med et høyt kunnskapsnivå og en positiv innstilling som skinner om kapp med sola!