Sunwind støtter Barnekreftfondet i 2022

10 august 2022

Sunwind støtter veldedighetssykkellaget Team Rynkeby.
Sponsoratet går direkte til Barnekreftfondets arbeid til forskning innen barnekreft. Sykkelrittet i Paris gikk av stabelen 9. juli hvor Team Rynkeby entret målgangen 16. juli 2022.

Sunwind ønsker å støtte Barnekreftfondet via Team Rynkeby, med et bidrag fra oss er vi med å støtte forskning som redder liv og en fremtid der målet er at ingen barn dør av kreft, slik at flere barn overlever, får mindre senskader og dermed får et bedre liv etter gjennomgått kreftbehandling. Vi ønsker å bidra slik at for barn og unge med kreft, og deres familier får en lettere hverdag, sier Nils Vøllestad, CEO i Sunwind Gylling AS.

NEsraP3g.jpeg

 

230 millioner svenske kroner for alvorlig syke barn.

Det er 21. gang Team Rynkeby har syklet til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Sykkellaget består av 2250 mosjonssyklister og 350 servicedeltakere fordelt på 65 lokallag fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene, Island, Tyskland, Sveits og Belgia.

I tillegg til at deltakerne i Team Rynkeby må komme i form før de sykler til Paris, må de også samle inn penger til Barnekreftfondet. Totalt har prosjektet i Sverige donert 230 millioner kroner til alvorlig syke barn, hvor majoriteten går til Barnekreftfonden.

– Størstedelen av pengene går til å finansiere forskning på barnekreft. Barnekreft er fortsatt den sykdommen som tar livet av flest barn mellom 1 og 14 år, og det er alt for mange barn som får alvorlige bivirkninger av behandlingen, sier Paul Chronqvist Svensson, Country Manager for Team Rynkeby Sverige.

AzzMrFWM.jpeg

 

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et internasjonalt veldedighetsprosjekt som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til alvorlig syke barn. I Sverige går alle innsamlede midler til Barnekreftfondet og midlene som samles inn via Team Rynkeby Skolloppet går til Barnas hjernefond.

Det første året, 2002, var det 11 syklister som syklet. I dag er det 2250 syklister fra: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Færøyene, Island, Tyskland, Sveits og Belgia som jobber med å samle inn penger og donasjoner for å støtte de lokale veldedige organisasjonene.

Les mer om Team Rynkeby her

PKRmrITc.jpeg