Fjellets redningsmann - Håvard i Hedalen

25 april 2017

- Hytteeierne vet de kan ringe meg, uansett hva det måtte gjelde! Håvard Sukke hos Sunwind Hyttesenter Hedalen har en servicegrad de fleste bare kan drømme om.

Håvard Sukke har bodd på gården i Hedalen nesten hele livet. Han eier og driver Hedalen Hytteservice AS, et Sunwind Hyttesenter, som han startet for 15 år siden. - Som selvstendig næringsdrivende blir det til at man jobber 24/7, jeg er alltid tilgjengelig, smiler Håvard.
 
Hedalsfjellet ligger i Valdres, kun to timer fra Oslo. Hytteeierne her kommer i størst grad fra Oslo og Akershus, men også fra Vestfold, Østfold og Buskerud.

Salgsrekord på sin første hyttemesse

På årets Hyttemesse kan Hedalen Hytteservice feire 15-års jubileum. - Den første hyttemessen jeg var på, så solgte jeg mest av alle i hele Sunwind, ler Håvard. - Jeg startet Hedalen Hytteservice rett før det kom en bølge med interesse, og jeg var nok heldig med det. Det hele startet litt tilfeldig egentlig, jeg solgte litt ved og slikt til noen hytteeiere, da var det i gang.  
 
I dag tilbringer Håvard stort sett ukedagene ute på Hedalsfjellet hvor han driver med diverse monteringer av produkter, mens i helgen kan du finne han i butikken.  
 
- Det var vel en positiv jungeltelegraf i starten, en fornøyd hytteeier pratet med en annen. Her oppe kjenner hytteeierne hverandre, og det er jo alltid hyggelig at fornøyde kunder snakker med hverandre.

Ekstremt høy servicegrad

At hytteeierne er fornøyde er helt naturlig da Håvard tilbyr en service uten like. Håvard har blant annet kjørt ambulanse, og han er og har vært frivillig i Røde Kors i over 30 år. - Du vet, folk vet de kan ringe meg uansett hva det gjelder. Hvis det brenner, ringer dem meg, hvis noen har skadet ringer dem meg, hvis man er tom for drivstoff til Wallasen ringer dem meg, eller kanskje bare hvis du har låst deg ute av hytta.
 
Selv da det ellers så fredlige og idylliske Hedalsfjellet ble plaget av en innbruddstyv i slutten av februar, var det bygdefolket anført av Håvard som ryddet opp: - Da jeg ringte 112, hadde de ikke ressurser. Men jeg fikk ringt en bekjent i politiet, og da kom de. Håvard fikk sjekket et par hytter, og det hele endte heldigvis med det.  

Kongen av Wallas

Jeg vet svaret før jeg spør, men likevel må jeg høre hva Håvards favoritt-produkt er:  Wallas! Jeg er jo kongen av Wallas, ler han og fortsetter: - Jeg har nok solgt godt over 300 og montert over 200 av disse. Er det ett produkt vi i Sunwind erfarer at hytteeiere unisont elsker, er det nettopp denne varmeovnen som kan fjernstyres selv på hytter uten strøm. 

Hedalen (3).jpg
Teknisk kompetanse

Håvard har høy teknisk kompetanse, både når det gjelder monteringer og reparasjoner, og teknisk salg. Antall solcelleanlegg han har montert har han mistet oversikten over. - Folk er stort sett veldig fornøyd med solcelleanleggene sine. På eldre hytter ønsker folk ofte å bygge ut det 12 volt solcelleanlegget de allerede har. Det er også et stort marked for kraftpakkeskap for de som bygger nye hytter, forteller Håvard.

- Elgjakta er hellig!

Men får du noen gang fri? - Elgjakta er hellig! Da vet folk at jeg er på jakt, og det er uansett – heldigvis kan man nesten si – ikke den beste mobildekningen, humrer Håvard. - Vi er jo så mye på fjellet, at jeg trekker mot både skog og sjø når jeg selv har fri en sjelden gang.

Selv fjellets redningsmann må ha fri, og lade batteriene en gang i blant.  

- Håvard er den perfekte Hyttesenter-representanten

Håvard Sukke har vært forhandler av Sunwind sine produkter helt siden han startet Hedalen Hytteservice. - Personen Håvard har et spesielt godt kundetekke, og han er en god veileder for hyttefolket med all den kunnskapen han innehar, sier administrerende direktør i Sunwind, Nils Vøllestad.  
 
Senest i februar var Nils på besøk hos Håvard i anledning levering av et kraftpakkeskap. - Håvard Sukke er den perfekte Hyttesenter-representanten. Han står alltid på for kundene sine, og er en garantist for kvalitet. Håvard er en viktig og lojal samarbeidspartner, avslutter Nils.  

Med Håvard kun en telefon unna, er man i de aller tryggeste hender.

Tretopphytter på Hedalsfjellet

Ti lokale initiativtakere, inkludert Håvard, skal i gang med å bygge tretopphytter i Vassfaret. Målet til firmaet Fosstopp AS er å tilby eventyrlystne mennesker en unik overnatting i tretoppene og spennende opplevelser i Valdres. Den første hytten er ventet å stå klar til høsten.

Sunwind Hyttesenter

Hedalen Hytteservice er et Sunwind Hyttesenter. Sunwind Hyttesentre er våre nærmeste samarbeidspartnere. Det stilles høye krav til produktteknisk kompetanse og høy servicegrad, og sentrene er jevnlig til opplæring hos Sunwind.