El-dorado forbrenningstoalett: - Det finnes ikke noe bedre på markedet!

15 juni 2020

Sven Grahn og Tommy Gerdtman har begge forbrenningstoalettet El-dorado Pro installert på sommerhyttene i Sverige. Det er de begge svært fornøyd med – les hvorfor her!
 

Tommy Gerdtman og Sven Grahn har begge to hytter på Björnön utenfor Västerås i Sverige.

- Sommerhytteområdet vårt grenser til et naturreservat, og fordi det er et vannvernområde som også mangler kommunalt avløp, kan vi ikke ha vannklosett her, forteller de.

Derfor gjelder andre avløpsfrie alternativer som den tradisjonelle utedoen, biologiske toaletter med urinseparasjon – som Urisep - eller uten urinseparasjon – som Superdassen. Felles for disse løsningene er at de krever mye avfallshåndtering:

- Vi ville unngå den delen, sier Tommy med et smil.

Valget falt på El-dorado forbrenningstoalett

- Det kan ikke bli bedre enn med et forbrenningstoalett, fortsetter Tommy.
El-dorado-Pro-artikkel-kart-Sunwind.jpg.png
Han utdyper:

- Det finnes ikke noen bedre løsning på markedet. Det er ikke mulig å sammenligne med toalettløsningene vi har hatt tidligere der vi måtte tømme både avføring og urin. El-doradoen vår er kjempeenkel å håndtere, og den lille asken som blir igjen lukter ingenting når den må tømmes.

Sven Grahn og Tommy Gerdtman er ekstremt fornøyde med sine El-dorado Pro forbrenningstoaletter:

- For oss som ikke er tilknyttet kloakknettet, kunne det ikke fungere bedre.

Sammenlignet forskjellige forbrenningstoaletter

- Vi var tre naboer som hadde snakket om å oppgradere toalettløsningene våre til noe mer moderne, og vi gjorde litt felles research, forklarer Tommy.

Deretter gikk turen til messa i Stockholm.

- På hagemessen i Stockholm møtte vi Svenska Avloppscenter som introduserte oss for El-dorado forbrenningstoalett. Vi så også på andre merker, men valget falt på El-dorado for det føltes ut som den enkleste og beste løsningen. Du trykker bare på en grønn knapp, det er alt - og et toalett skal jo bare fungere.

Prisen var også en viktig faktor for Tommy og Sven:

- I tillegg var prisen veldig interessant. Vi var ikke interessert i å betale mer enn nødvendig, vi ville bare ha et pålitelig og lettvint toalett. Mange knapper og skjermer øker også risikoen for problemer og servicekostnader senere, noe vi ønsket å unngå.

Det hele endte med at alle tre naboer kjøpte El-dorado Pro forbrenningstoalett, noe ingen av dem angret på.

Fullførte monteringen selv på en formiddag

- Jeg må si at det var ekstremt enkelt å installere El-dorado Pro-toalettet, forteller Tommy.

- Du følger bare instruksjonene og borer et hull i veggen for å trekke ut lufta. Når du er ferdig med å installere røret på utsiden, er det bare å plugge inn støpselet. Alt i alt tok det meg bare et par timer. Hvis du ikke har ti tommeltotter, fikser du installasjonen selv uten problemer.

Enkelt vedlikehold

- I tillegg er El-dorado veldig enkel å vedlikeholde, forklarer Tommy.

- Annethvert år bør du åpne lokket og erstatte den katalyttmaterialet, de små runde kulene mellom forbrenningskammeret og viften, som har som oppgave å redusere lukt fra forbrenningen. Det kan også hende at viften må rengjøres en gang i året. Et godt tips er å en gang iblant helle litt vann i en pose for å dampe rent elementene.

Fantastisk support fra Sunwind

- Da jeg først installerte det nye toalettet, hadde vi problemer med forbrenningen. Jeg tok kontakt med Sunwind. Det viste seg å være en produksjonsfeil, og Max fra Sunwind i Stockholm reiste helt til hyttene i Västerås og fikset problemet. Det viste seg at to reléer hadde blitt forvekslet, et problem Max raskt løste, forteller Tommy.

Han satt stor pris på den raske hjelpen fra Max og Sunwind:

- Jeg må si at jeg ble imponert over den raske og hyggelige hjelpen jeg fikk. Nå er vi inne i den tredje sesongen med våre El-dorado Pro, og ingen av oss tre naboer har hatt noen problemer med dem. De er så enkle å håndtere at det ikke kunne fungere bedre, avslutter Tommy.

- Vi er alle kjempefornøyde!