- Å komme til oppvarmet hytte er den beste investeringen vi noen gang har gjort!

27 juli 2020

For 15 år siden kjøpte Siri og Kjell-Arne hytte i Rendalen. Samme året kjøpte de diesel- og parafinovnen Wallas, og har ikke angret en dag siden! - Vi kunne ikke vært uten Wallasen, den er vi avhengige av, forteller Siri.

Etter flere år med campingvogn ønsket Siri Olsen og mannen Kjell-Arne å bytte ut feriestedet på hjul med et mer permanent fristed. Den første hytta de fattet interesse for ble revet vekk i budrunde, og Siri gikk proaktivt til verks.
 
Kjøpte hytta usett
- Jeg så en annonse i avisen, ringte hytteeieren og spurte om jeg kunne legge inn et bud på prisantydning. Det aksepterte han. Da gubben kom hjem var det bare å fortelle at jeg har kjøpt hytte! Ler Siri.
 
Rendalen var et område paret aldri hadde vært i, og etter det første besøket på hytta ble det klart at her måtte en del oppgraderinger gjøres for å få det slik de ønsket.
 
21616224_1446114015502847_5501493424678229675_n-SMALL.jpegSatt på hemsen i timesvis
- Pipen var plassert midt i hytta, så jeg forslo for mannen min som er murer at vi burde rive pipen. Så den rev vi midt i januar, naboene trodde vi var helt gale!
 
Det ble noen kalde måneder i hytta mens Kjell-Arne og Siri pusset opp.
 
- Vi har hems på hytta, og der oppe pleide jeg og kaninen som var kjæledyret på den tiden, å sitte mens vi ventet på at hytta skulle bli varm, forteller Siri.
 
- Det ble mange timer sittende på hemsen før vi fikk Wallasen montert, ler hun.
 
Hyttelivet ble forandret med Wallasen
Et halvt år etter pipen var revet, kunne Siri og Kjell-Arne endelig montere Wallasen.
 
- Jeg husker ikke engang hvordan livet var før vi fikk Wallasen, bare at det var kaldt!
 
Kjell-Arne og Siri har ofte med seg både venner og barnebarn på hytta, og selv om hytta ikke har strøm eller vann, ønsket paret en viss komfort på hytta.
 
- Selv om hytta ikke har strøm eller vann, er vi avhengig av å ha løsninger som gjør det mulig for oss å kunne ta en dusj og være på hytta året rundt. På hytta må det også være litt komfort! Det blir det med Wallasen, forteller Siri.
 
- Vi er på hytta hver 14. dag og kanskje en dag i uka, sommer som vinter. Det hadde ikke vært mulig uten Wallasen.
 
Siris tips: Plaget av mus på hytta? Legg parafinslangen i et koberrør slik at mus ikke kan gnage seg gjennom!

- Avhengig av Wallas
Mannen til Siri, Kjell-Arne, er en ekte frysepinn. Han kunne ikke vært like ofte på hytta om ikke det hadde vært for Wallasen:
 
- Gubben er avhengig av Wallasen. Han er så kald av seg og blir derfor naturlig nok veldig opptatt av å ha det varmt nok. Han kunne ikke vært på hytta så ofte som vi er om vi ikke hadde hatt Wallasen, forteller Siri.
 
- Å kunne komme tilbake etter en lang skitur til en varm hytte er helt fantastisk, sier Siri, og forklarer at Wallasen ofte settes på før skituren. Da kommer de tilbake til en varm og deilig hytte etter en lang dag ute i det kalde været.

44140261_2167325476873586_7769749018472611840_n.jpeg

18 år gammel: Wallasen har vært en pålitetlig varmekilde på hytta i 18 år etter Siri kjøpte den i 2003.

Starter Wallasen dagen før de kommer på hytta
Hytta i Rendalen er hyppig brukt året rundt. Med Wallasen installert trenger ikke Siri lenger å søke tilflukt på hemsen for å få varmen i kroppen, nå kan hun nemlig ringe hytta varm:
 
- Vi starter Wallasen via SMS hjemmefra før vi drar på hytta. Et par timer før vi drar opp, eller kanskje dagen i forveien om det er vinter og veldig kaldt. Det blir aldri rått med Wallasen inne, det er så deilig. Kun én gang fikk vi ikke startet den, da dro Kjell-Arne opp et par dager i forveien for å starte den manuelt. Da var det -20 inne i hytta, så den Wallasen utgjør så stor forskjell, sier Siri.
 
Tar liten plass
I tillegg til Wallasen har Siri en vedovn i gangen og en peis i stua. En av fordelene Siri trekker frem ved Wallasen er muligheten til å sette møblene nærme ovnen.
 
- Før vi rev pipa i hytta stod peisen midt i rommet, og da var det umulig å fyre. Sofaen kom så nærme at det ble alt for varmt, ler hun. - Med Wallasen kan vi plassere sofaen helt inntil, den blir jo bare varm på toppen.
 
- Hytteeiere vil aldri angre på å kjøpe en Wallas
Etter Siri og Kjell-Arne monterte Wallasen på hytta har de hatt over 600 besøk på hytta, betydelig flere enn de ville hatt uten:
 
- Til andre hytteeiere som vurderer Wallas vil jeg bare si at den må de kjøpe med en gang, de kommer aldri til å angre på det! Wallasen er helt gull verdt for å dra på hytta for å kose seg.
 
- Det er ingenting å vente med, å få Wallas på hytta er den beste investeringen vi noen gang har gjort, avslutter Siri.

44104227_507400706443314_6372992264737652736_n.jpeg

Sunt innemiljø: Alle avgassene føres ut gjennom veggen og ut i fri luft. Slikt blir det et sunt og trygt innemiljø for store og små av!