Våre beste produkttips for en tørrere hytte, båt og bobil!

22 februar 2018

Er du lei av fukt på hytta eller i båten? Vi har samlet våre aller beste produkttips for et tørrere og sunt inneklima enten det er hjemme, på hytta, i bobilen eller båten.

De fleste hytte-, båt- og caravaneiere har opplevd å komme frem til et ferieparadis som byr på fuktige dyner, duggete vinduer og en rå, ubehagelig lukt som slår mot dem.
 
Her har vi samlet våre beste produkttips for en tørr hytte!

Solventilator

- Å gå til anskaffelse av en solventilator er det absolutt beste tipset, forteller teknisk sjef i Sunwind, Alexander Haug.
 
Jobben til en solventilator er nemlig å tilføre hytta frisk, oppvarmet luft. På den måten får du bukt med eventuelle fuktproblemer, du kommer frem til en tørr hytte som det tar betydelig kortere tid å varme opp enn en kald, rå hytte.
 
Solventilatoren driftes kun på solenergi, er stillegående, gratis og drift og krever ingen vedlikehold.
 
Når du skal velge mellom de tre AirPlus-modellene - AirPlus 40, Airpluss 100 og Airplus 120 - er det en rekke faktorer som er med på å avgjøre hvilken solventilator som passer på din hytte. Dette kan komme an på hva slags isolering hytta har, om du har tømmerhytte, antall luftespalter og deres plassering, og så videre.
 
På generelt grunnlag vil AirPlus 100 fungere svært godt i de aller fleste hytter, og AirPlus 100 og 120 har også den ettertraktede aircondition-effekten hvor luften som er inne i hytta resirkuleres. Denne luften vil ha en høyere temperatur, være tørrere og varmes raskere opp.

Ønsker du å komme til en ferdig oppvarmet hytte anbefaler vi Wallas diesel- og parafinovner i kombinasjon med en solventilator. Ovnene kan fjernstartes når du måtte ønske, og med en allerede tørr hytte takket være solventilatoren, vil du komme frem til et varmt, tørt og innbydende ferieparadis.

Varmedrevet vifte

For deg med en gassovn, peisovn, diesel- og parafinovn er en varmedrevet vifte din nye bestevenn.
 
En varmedrevet vifte plasseres oppå varmekilden, for eksempel oppå Wallasen slik som her. Viften inneholder et Peltier-element som enkelt forklart produserer strøm når viftefoten blir varm. Med viften plassert oppå varmekilden vil den så spre den varme luften ut i rommet slik at luften sirkuleres bedre.
 
Viften krever ingen elektrisitet eller batterier, den er helt stillegående og er gratis i drift. Bruk av en slik vifte vil redusere drivstoffkostnadene til oppvarming med opp til 20% mens selve oppvarmingen vil gå opp til 30% raskere.

 Tips: Får du små skader på hyttas yttervegger gjør du lurt i å reparere disse så raskt som mulig - selv om de er små. Det skal ikke mer til enn sprukket malingsfilm før vann og fukt trekker inn i treverket!

Soldrevne ventilatorer for båt, hytte/hjem og bobil

Vi tilbyr flere mindre soldrevne ventilatorer fra Sunwind som fungerer strålende i båt og bobil. Disse ventilatorene forbedrer innemiljøet, er enkle å montere og er svært plasseffektive.

Bobil/caravan

Vi anbefaler Caravent Solar for deg som ønsker ekstra ventilering i bobilen. Caravent ventilerer bort fuktighet og matos, og driftes kun ved hjelp av solenergi.
 
Caravent er enkel å installere - den passer perfekt på Electrolux-ventilen. Ventilatoren er stillegående, krever svært lite vedlikehold, og er gratis i drift.

Båt

Sunvent er en soldrevet høykvalitetsventilator i rustfritt stål. Ventilatoren passer godt for deg som ønsker en kontinuerlig vedlikeholdsventilering for å slippe fukt og rå luft.
 
Sunvent er produsert i rustfritt stål av høy kvalitet for å tåle et tøft maritimt miljø.
 
Ventilatoren kan monteres både horisontalt og vertikalt, og er svært arealeffektiv. Viften driftes kun på solenergi.

Hytte/hjem

Minivent er en soldrevet vifte som kommer med solcellepanel integrert - altså på viften, eller separat solcellepanel - slik at du kan montere panelet uavhengig av vifteplasseringen.
 
Ønsker du vedlikeholdsventilasjon hjemme eller på hytta er dette et godt valg for deg som har begrenset med plass. Synes du en solventilator er i største laget, vil en Minivent gjøre tilnærmet samme jobb - om enn på en litt mindre skala.
 
Viften kommer med to rotorer for inn- og utsugning av luft. Minivent er enkel å installere, plasseffektiv, ingen driftskostnader, og sist men ikke minst - forbedrer innemiljøet ved å redusere risikoen for fukt, mugg og råte.

Hundeeiere

Teknisk sjef Alexander Haug har hatt en firebeint følgesvenn gjennom mesteparten av livet, og har et triks eller to i ermet. Han deler sitt ventilasjonstips for hundeeiere som fra tid til annen ser seg nødt til å gå fra hunden i bilen:
 
- Sunvent soldrevet ventilator kan monteres på bil slik at hundene som sitter bak kan få enten tilført litt frisk luft, eller at luften i bilen trekkes ut. Ventilatoren fås både med eller uten batteri.