Slik velger du riktig kraftpakke 230 volt for din hytte

1 april 2021

Vi har i hovedsak tre typer kraftpakker: komplett pakke med løse komponenter, pakke montert på plate og kraftpakke i skap. Les mer om hva som passer på din hytte her!

Helt uten skjemmende kraftledninger kan du få 230 volt strøm i stikkontaktene på hytta. Ved hjelp av en omformer omgjøres likespenningen i ditt 12 volts solcellebatteri til vanlig 230 volts vekselspenning. Du kan benytte deg av alt 230V utstyr på hytta: Lys, kjøleskap, tv-spill, tv, hårføner, pc – kort og godt det du måtte ønske!

Sunwind kraftpakke gir deg samme komfort som hjemme – med vanlig 230V strøm i stikkontakten!

Hvilken pakke passer for meg?Kraftpakke-hytte-Schibsted-E24-artikkel-Sunwind-Henning_Aasen1.jpg
Det er flere ting som spiller inn når du skal velge en kraftpakke som passer for deg. Forbruk er helt klart den viktigste faktoren, i tillegg kommer selvfølgelig budsjettet ditt, samt hvordan du ønsker at pakken installeres i din hytte.

Installasjon:
Kraftpakke bestående av løse komponenter: Monteres på stedet av elektriker.

Kraftpakke på plate: Her har vi gjort ferdig monteringsjobben på en vannfast finerplate, den er klar til å plasseres der du måtte ønske, for eksempel i teknisk rom, bod eller lignende.

Kraftpakke i skap: Her har vi gjort monteringsjobben i et låsbart skap som kan stå på utsiden av hytta. Også batterier er montert inne i skapet. Skappakkene leveres med og uten aggregat, dette må evt plasseres i bod, uthus e.l.

Forbruk:
Tenk nøye gjennom hva slags apparater du ønsker å benytte på hytta. Når du først legger opp 230 volt i hele hytta er det utrolig hvor fort man venner seg til komforten og ønsker å benytte de samme apparater som hjemme.

Veldig forenklet kan vi si at pakkene på 3000 VA tilsvarer en 10A kurs du er vant til fra før, og pakkene på 5000 VA tilsvarer en 16 A kurs. Pakkene som er på under 3000 VA vil da tilsvare mindre enn en 10 A kurs. (Voltampere er enheten for tilsynelatende effekt ved vekselstrøm, altså effektverdiene av strøm og spenning.)

De mindre pakkene på 1200 – 2000 VA egner seg til bruk med småelektrisk utstyr som kjøkkenmaskiner, støvsuger og enkelt el-verktøy.

Pakkene på 3000 VA er bestselgerne og egner seg til bruk med småelektrisk utstyr som kjøkkenmaskiner, støvsuger, el-verktøy, vaskemaskin, kjøleskap og for eksempel borehullspumpe.

Pakkene på 5000 VA egner seg til bruk med småelektrisk utstyr som kjøkkenmaskiner, støvsuger, el-verktøy, vaskemaskin, kjøleskap og for eksempel borehullspumpe, samt elektrisk stekeovn. I tillegg kan man ha et høyere samtidig forbruk, den såkalte samtidighetsfaktoren øker.

Kraftpakke_info-tavle_03.jpeg
Utover dette skiller pakkene seg fra hverandre med batterier med ulike egenskaper og kvaliteter, samt ulikt antall solcellepaneler og stativer til disse.

Vi hjelper deg gjerne videre i valget av rett kraftpakke til akkurat din hytte. Besøk et av våre Hyttesenter, eller avtal et telefon- eller videomøte med en av våre spesialister.