Ny gasskomfyr? Dette er fordelene med Chef Pro

16 februar 2021

På hytta skal vi kose oss, og en stor del av dette er ofte god mat. Det har aldri vært enklere å lage mat enn med nyheten gasskomfyr Chef Pro 60 x 60 cm – les hvorfor her!

- Chef Pro er en oppgradering av vår mangeårige bestselger, gasskomfyr Chef. Chef Pro er perfekt for deg som er opptatt av både kvalitet, funksjonalitet og utseende, forteller Maria Klock hos Sunwind Hyttesenter Bærum. 

Glasslokk – stabilt og lekkert

Lokket på Chef Pro er produsert i glass, en oppgradering fra forgjengerens aluminiumslokk. 
 
- Et hyttekjøkken skal gjerne være så effektiv som mulig, men de aller beste planløsningene. Glasslokket er derfor ekstra funksjonelt: det er veldig stabilt, som gjør at du enkelt kan benytte denne flaten som ekstra arbeidsbenk når du ikke lager mat.  
 
Med lokket lukket kan du effektivt utnytte plassen, enten du ønsker å pynte med en søt duk og blomstervase, eller du trenger litt ekstra plass til å preparere måltidene. 

Beskytter kjøkkenveggen mot fettsprut

Når du tar gasstoppen i bruk, fungerer lokket som en beskyttelse mot veggen bak: 
 
- Når du vipper opp lokket for å benytte selve gasstoppen, beskytter den veggen bak mot fettsprut og så videre, forklarer Maria.  
 
På den måten slipper du å tenke på andre løsninger som fliser, stålplater eller treplater for å beskytte kjøkkenveggen. Glasslokket vil ikke ta skade av vann og annet søl fra gasstoppen, og kan enkelt rengjøres med en helt ordinær klut og såpevann. 
 
- Hvis du ikke ønsker glasstoppen, er den kjempelett å ta av, sier Maria mens hun enkelt demonstrerer hvordan hun vipper glasslokket ut av hengslene.  

Solide og stødige støpejernsrister

Ristene på Chef Pro er produsert i støpejern: 
 
- Dette betyr at kjeler og stekepanner står enda stødigere da ristene er enda tykkere. I tillegg blir støpejernsristene jevnt varm, og holder godt på varmen, viser Maria. 
 
Du vil merke stor forskjell på de stødige ristene Chef Pro har, sammenlignet med andre type rister som for eksempel emaljert stål. 

Få lys i stekeovnen, selv med 12 volt

En mye etterspurt funksjon har vært lys i stekeovnen, og Chef Pro er selvfølgelig utstyrt med dette. 
 
- Bak på komfyren sitter det en ledning, denne kobler du enkelt og greit til det eksisterende anlegget ditt, enten du monterer på et støpsel eller via en koblingsboks på veggen, sier Maria. 
 
Hun fortsetter: 
 
- På den måten får du et praktisk lys i stekeovnen, som gir bedre kontroll over maten du lager uten at du konstant må åpne døren og slippe ut varmen!

Over- og undervarme i gasskomfyr

I en gasskomfyr sitter gassbrenneren nederst i ovnen. Etter gjeldende lovverk er det ikke lov med både over- og undervarme i gasskomfyren, og ingen ovner leveres med dette til det norske markedet. 
 
Chef Pro har derimot et grillelement, som du kan benytte og i praksis vil fungere som overvarme i gasskomfyren. 
 
- Det spørsmålet jeg får stilt oftest, er dette med over- og undervarme i en gasskomfyr. Chef Pro har et grillelement og når du bruker dette, vil du tenne brennerne som sitter i toppen av stekeovnen, og få varmen ovenifra. Men du kan altså ikke ha grillelement og undervarme samtidig, forklarer Maria. 

Slik får du en jevn varme i gasskomfyren

Det finnes et par triks for å få en jevn varme i komfyren, det aller første er å bli kjent med egen ovn. 
 
Selve stekeovnen er termostatstyrt, som betyr at over selve bryteren har du vanlige grader oppgitt. Slik kan du enkelt stille inn gasskomfyren på 200°C, og bruke ovnen på den måten du er vant til. 
 
Det er lurt å tenne gasskomfyren, stille inn grader, og la den stå en fem til ti minutter for å bli varm. Da vil også varmen sirkulere rundt i hele ovnskammeret slik at du får en jevnest mulig temperatur i hele stekeovnen, ikke bare ren varme fra bunnen. 
 
- Et ekstra stekebrett på nederste rille vil også hjelpe med å spre varmen, og det blir lettere å få en jevn varme jo større stekeovnsvolum du har, smiler Maria.