Grillede rotgrønnsaker

31 mai 2020

Det perfekte, norske tilbehøret som passer til både fisk og kjøtt.

 

(3-4 porsjoner)

Dette trenger du

2 stk sellerirot
4-5 stk gulrot
2 stk pastinakk
3 stk g jordskokk
1/2 g kålrot
2 rødbeter
2 ss olje
2 fedd hvitløk
Sitronsaft
2 ss honning
Frisk timian

 

Slik går du frem

Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne staver eller terninger.

  1. Legg grønnsakene i grønnsakskurven i Kokegropen
  2. Press over sitronsaft, hvitløk, timian og olje.
  3. Hell over honning til slutt.
  4. Grill i Kokegropen over indirekte varme - husk å lukke lokket på grillen.

 

Tips: for å gi grønnsakene det lekre, grillede preget kan de grilles de siste minuttene på grillrist over direkte varme. Hold et godt øye med grønnsakene, og snu jevnlig. Dette fungerer best når grønnsakene er kuttet i relativt store, tykke staver.