Laksespyd fra grillen med grillede grønnsaker

31 mai 2020

Fingermat fra grillen blir ekstra godt når du bruker fersk laks, aller helst fisket selv!

 

(Ca. 4 personer)

Dette trenger du
 

800 gram fersk laks
4 paprikaer, gjerne i forskjellige farger
12-15 cherrytomater
3 ss olivenolje
1 sitron
Salt og pepper til smak

 

Slik går du frem

  1. Skjær laksen i terninger og tre på grillspydene. Pensle med litt olje, tilsett en klype salt og litt nykvernet pepper over laksen.
  2. Grill hel paprika og cherrytomater over indirekte varme, gjerne i grønnsakspannen i Kokegropen. Avslutt over direkte varme for å få den grillede, litt brente smaken. Følg nøye med!
  3. Legg lakespydene på den varme grillristen. Snu etter hvert som de får farge, ca. 1-2 minutter.
  4. Skjær opp paprika i staver, spises med fingrene!
  5. Skvis sitronsaft over laksen, og server spydene sammen med de grillede grønnsakene. Ingen bestikk nødvendig!