Soppsmørbrød på grillen

31 mai 2020

Norsk sopp rett i Kokegropen smaker ekstra godt, spesielt når den er selvplukket. Her får du smaken av høst og skogstur rett inn på festbordet. Server med koriander og strø over finhakket løk til lunsj eller som kveldsrett

Soppsmørbrød:

(4 porsjoner)
4 skiver hjemmebakt grovbrød
400 gram sjampinjong
400 gram kantareller
200 gram revet ost
1 løk
2 ss olje
2 ss finhakket frisk timian
3 ss smør
2 fedd hvitløk
En håndfull persille
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Del alle sjampinjong og kantareller i to, skjær løken i skiver.
  2. Ha løken i stekepannen i Kokegropen og fres over medium varme til løken er gyllen. Fjern fra pannen.
  3. Smelt 2 ss smør i stekepannen i Kokegropen.
  4. Ha i finhakket hvitløk, sjampinjong og kantareller med salt og pepper til smak, la surre i pannen til soppen har fått en fin brun farge
  5. Smør brødskivene med smør og legg på grillristen. Grill i et par minutter på hver side, snu, og grill på andre siden. La hvile på varmehyllen til smørbrødet skal anrettes.
  6. Ha løken tilbake i pannen, skru av gassblusset rett under stekepannen. Lukk lokket.
  7. Anrett smørbrødene: topp hver brødskive med sopp og løkstuing, strø revet ost over, og pynt med persilleblader