Langstekt Squash & Aubergin

29 mai 2020

Tilbehør til kjøtt og fisk, eller forrett

 

  • Gul eller grønn squash
  • Aubergin
  • Olivenolje
  • Salt

 

Del squash eller aubergin eller begge deler på midten fra topp til bunn. Stilken kan sitte på. Legg delene i en langpanne med snittflaten opp, og dryss ca en teskje grovt eller fint havsalt på hver del. La det ligge i 20-30 minutter, og skyll dem deretter i rennende kaldt vann til saltet er borte. Legg så squashen på kjøk-kenpapir med snittflaten ned og press forsiktig til den er tørr. Auberginen, som er mer svampaktig klemmes sammen så vannet renner ut, og tørkes etterpå med papir på samme måte som med squashen.

Gni grønnsakene godt inn med olje og legg dem med snittflaten ned på mid-dels varme på støpejernsplaten i ca. 20 minutter. Når de har fått gyldenbrune "grillstriper" på snittflaten kan de snus og stekes på skinnsiden. Hell på mer olje hvis de ser tørre ut.Man ser at de er ferdige når de har blitt myke og har fått en pen grillet overflate.

Disse grønnsakene holder seg godt på "hvilehyllen" etter at de er ferdige, de blir egentlig bare bedre jo lenger de ligger, bare de ikke blir brent.

Andre grønnsaker som er fine å steke/bake på denne måten er aromasopp tredd tett på spyd, paprika i alle varianter, hel purreløk (kun den lyseste delen) og hel hvitløk.

Squash og aubergin blir også kjempegodt hvis man drysser litt revet parmesan på toppen rett før servering. Det er for eksem-pel en fin forrett!