Eventyrlig Oppussing på Rott - se hvordan det går når Ole installerer to forbrenningstoaletter!

15 september 2023

Rott, en perle i havgapet like utenfor Tananger i Sola Kommune, er kulissene for nok en spennende episode av "Eventyrlig Oppussing". Halvor, Torkel, og Ole er tilbake på tv-skjermen, klare for å besøke en eventyrlig hytte fra 1939 som desperat trenger en oppgradering. Denne gangen er Sunwind med på laget, og de leverer ikke bare én, men hele to El-dorado forbrenningstoaletter.

Hytteeierne, Elin og Bjarte, er stolte eiere av et sjarmerende eldre jærhus som ble bygget på 1940-tallet, nå er det på tide for denne gamle skatten å skinne igjen.


"En drøm har gått i oppfyllelse! Vi ønsker å modernisere hytta samtidig som vi vil hedre den forrige eieren, kunstnerdamen «Gulle», som reiste med buss fra Stabekk til Stavanger hver sommer for å bo i sommerhuset sitt til hun ble nesten 100 år gammel!"


 

Rott_Forbilder_TMM_03234_1920.jpg

På eiendommen finner vi en fritidsbolig over to plan og et uthus. Hytta har innlagt strøm og en utedo i uthuset. Vannet hentes fra brønn. Inne i hytta er standarden enkel, og aldersslitasje har satt sitt preg.

Halvor og gutta har ambisiøse planer for oppussingen. De vil endre dagens planløsning ved å flytte kjøkkenet til nåværende soverom, gjøre om boden til et nytt soverom, og lage et enkelt bad der kjøkkenet en gang var. Utenfor har de også spennende planer.

 

Ole "pimper" utedoen

Ole har fått frie tøyler på utedoen, og setter inn ikke bare én, men hele to El-dorado forbrenningstoaletter fra Sunwind, en El-dorado Pro og en El-dorado Plus. Toalettene integreres elegant i de gamle materialene, og gir hytteeierene muligheten til å sitte sammen på hvert sitt toalett mens de nyter livlige samtaler.

Den gamle kjøkkeninnredningen forvandles til et stilfullt servantskap med en flott hvit bollevask. I tillegg blir vannvarmer Arne installert for å gi Elin og Bjarte, samt familien deres, muligheten til å vaske hendene. Utedoen får også en daybed med et vedskjul integrert i sengen, og en bokhylle over med bøker slik at utedoen også kan brukes til en liten kosekrok.

 

Rott_Etterbilder_TMM_03276_1920.jpg

 

El-dorado forbrenningstoalett, som ble brukt i oppussingsprosjektet på hytta i Rott i "Eventyrlig Oppussing", er en innovativ sanitærløsning som gir komfortabel bruk uten behov for innlagt vann og kloakk. Dette toalettet har flere fordeler som gjør det populært, spesielt i hytter, brakker, og steder uten tilgang til vanlige avløpssystemer.

 

Her er mer informasjon om El-dorado forbrenningstoalett:

 1. Miljøvennlig forbrenningsteknologi:
  El-dorado forbrenningstoalett benytter seg av høy varme for å brenne avfallet til miljøvennlig aske. Dette reduserer behovet for tradisjonelle avløpssystemer og gir en mer bærekraftig sanitærløsning.
 2. To modeller med forskjellige funksjoner:
  - El-dorado Plus: Denne modellen har en manuell, mekanisk funksjon. Avfallet sendes ned i brennkammeret ved å trykke på en pedal på siden av toalettet. Deretter starter forbrenningen ved å trykke på en knapp på toppen av forbrenningstoalettet.
  - El-dorado Pro: Dette er en mer avansert modell med automatisk åpning og lukking av luken til brennkammeret. Den har også kun én knapp for å starte forbrenningen. Pro-modellen er kjent for sin brukervennlighet og høye kvalitet.
   
 3. Egnet for steder uten innlagt vann og kloakk:
  El-dorado forbrenningstoalett er ideell for bruk i områder uten tilgang til vann- og avløpssystemer. De krever kun 230 volt strømtilkobling, noe som gjør dem svært allsidige.
   
 4. Enkelt vedlikehold:
  Askeskuffen må tømmes omtrent en gang i uken, avhengig av bruken. Dette gjør vedlikeholdet av toalettet enkelt og praktisk.
   
 5. Utviklet av Sunwind:
  El-dorado forbrenningstoalett er utviklet av Sunwind, vi har lang erfaring innen hytteutstyr og løsninger. Vi har brukt vår ekspertise til å utvikle disse toalettene med fokus på hygiene og brukervennlighet.

Med El-dorado forbrenningstoalett kan Elin og Bjarte nyte en komfortabel og praktisk sanitærløsning, spesielt i områder der tradisjonelle toaletter ikke er mulige.

Varmt vann på hytta

Elin og Bjarte kan også glede seg over en praktisk vannvarmer ved navn Arne fra Sunwind, som inneholder hele 14 liter varmt vann, perfekt for deres hytte med strøm, men uten innlagt vann. Denne pålitelige enheten har en innebygget termostat for konstant temperaturregulering og er utstyrt med et avansert sikkerhetssystem som beskytter mot tørrkoking. Med Arne kan de enkelt fylle vannet på toppen og tappe det fra kranen i bunnen, og dermed har de alltid tilgang til varmt vann.

 

Rott_Etterbilder_TMM_03312_1920-2.jpg

 

Hyttekjøkken

Hyttekjøkkenet blir flyttet til det som tidligere var soverommet. Her blir det installert et flott deilig arbeidskjøkken med høyskap og skuffer i eik, moderne integrerte hvitevarer, og en vask. Vegger blir platekledd og malt i en nydelig blåfarge som passer perfekt til hytta som ligger ved sjøen, taket males, og gulvet får et nytt hvitlasert furugulv.

 

Stuen

Stuen får en makeover med ny maling i lyse toner på veggene, nytt hvitlasert furugulv, og en vegghengt hvit peis som gir en moderne touch til rommet. Pipa rehabiliteres med nye stålrør, og det blir satt inn en ny lys vinkelsofa og et stilfullt interiør som løfter inntrykket til hytta.

 

Rott_Etterbilder_TMM_03298_1920.jpg

 

Gangen

Gangen har blitt en lys og lekker liten forstue med oppgradering med nye skifer på gulvet, en stilfull veggfast benk som gir hytteeierne en flott sitteplass med utsikt ut mot Tananger, og en smart oppbevaringsløsning under trappen til andre etasje.

 

Rott_Hytteeiere_TMM_03547_1920-2.jpg

Badet

Det nye badet beholder deler av det gamle kjøkkenet som baderomsinnredning, innredningen blir malt i en nydelig blåtone og får en moderne hvit bollevask, en ny benkeplate, og et dusjkabinett.

 

Rott_Lifestyle_TMM_03893_1920.jpg
"I midten av oppussingen kastet guttene seg på hver sin sykkel og tråkket raskt bort til nabogården. Her fikk de en sjanse til å oppleve lamming på nært hold, noe som brakte stor glede til Halvor. Ole kjente tårene samle seg i øyekrokene, mens Torkel skar grimaser."

 

Soverom

På soverommet tapetserer Halvor veggene med en klassisk blå mønstret tapet og setter inn en dobbeltseng med store deilige puter, her kan hytteeierne slappe av mens de nyter utsikten når de våkner om morgenen.

 

Fasade og uteområdet

Ute får fasaden ny kledning, og Ole har laget et flott grillbord av skifer mellom hytta og utedoen. Benkene males i samme farge som hytta, og skiferheller legges mellom hytta og utedoen.

Hytteeierne Elin og Bjarte er helt over seg av resultatet og gledestårene holdes ikke igjen.
De takker med stor glede gutta som har gjort en fantastisk jobb med den nyoppussede hytta.

Med en imponerende oppussing som dette, vil Elin og Bjarte kunne nyte drømmeferien på Rott i en fullstendig modernisert og komfortabel hytte som også hedrer fortiden. Sunwind og "Eventyrlig Oppussing" har nok en gang vist hvordan gammelt kan bli nytt med riktig planlegging og gode løsninger.

 

Rott_Etterbilder_TMM_03311_1920.jpg

 

Produktliste fra Sunwind:

1 stk 720108 - Forbrenningstoalett Sunwind El-dorado Pro
1 stk 720110 - Forbrenningstoalett Sunwind El-dorado Plus
2 stk 720125 - Ventilasjonspakke til El-dorado forbrenningstoalett
1 stk 256120 - Vannvarmer Arne, 230 volt 14 liter