Hva skjer med min Wallas fjernstyring når 2G nettet stenger?

8 november 2023

Mobiloperatørene har varslet at 2G-nettet vil bli stengt i løpet av 2025. Hvis du har en Wallas-ovn med fjernstyring som bruker 2G-nettet, må du oppgradere fjernstyringsenheten til en som støtter 4G for å sikre deg at fjernstyringen fungerer som den skal.

Allerede nå kan du merke at 2G-nettet begynner å bli ustabilt, og dette kan tvinge deg til å bytte til 4G-nettet før 2025 for å sikre kontinuerlig og pålitelig fjernstyring av din Wallas-ovn. 

Hvorfor stenges 2G nettet?

Det er mobiloperatørene som bestemmer hvilke nett de skal bruke ressurser på å vedlikeholde. 2G- og 4G-nettene opererer på ulike frekvenser, og derfor har operatørene vurdert det som mest kostnadseffektivt å stenge ned 2G-nettet for å prioritere og utvikle 4G-teknologien videre. 

 
Hvem blir berørt av dette?

Dette vil påvirke alle som eier Wallas-ovner som ble solgt med fjernstyringsenheten "Wallas 4430" før August 2021. Denne enheten er avhengig av 2G-nettet for fjernstyring, og når 2G-nettet stenges, vil den ikke lenger kunne fungere. For de som allerede har Wallas-ovner med nyere fjernstyringsenheter som støtter 4G, vil driften for disse enhetene forbli uendret.

Hva bør du som hytteeier gjøre?

Før du går til innkjøp av ny fjernstarter bør du undersøke om din eksisterende fjernstyring støtter 4G eller ikke. 

Får vi dårligere dekning når 2G nettet stenges?

Selv om 2G-nettet stenges, kan brukere forvente en generell forbedring i dekning og kvalitet når vi går over til å bruke 4G- og 5G-teknologien, noe som vil gi raskere og mer pålitelig mobilkommunikasjon.

IMG_0727-redigert-lav.jpg


Hvilke Wallas ovner passer den nye fjernstyringen for?

Den nye fjernstyringen er kompatibel med Wallas M2600/M4000 og 26CC/40CC-modellene. 

Slik fungerer den nye fjernstyringen fra Sikom:

Den nye fjernstyringen er designet for enkel og sømløs bruk. Den har de samme innganger og utganger som din tidligere fjernstyring, deriblant:

  • Datakabelinngang for 26CC og 40CC-modellene.
  • To reléutganger for styring av M2600 og M4000 Wallas-ovner.
  • To temperaturfølerinnganger for nøyaktig temperaturkontroll.

Den nye fjernstarteren leveres med et ferdigmontert SIM-kort fra Sikom, som gjør den klar til bruk. Du kan enkelt styre din Wallas-ovn ved hjelp av Sikom Living-appen, som gir deg en praktisk og brukervennlig fjernstyring. Abonnementet koster 398,- kroner per år. (2023)