Ofte stilte spørsmål

Gasskjøleskapet tenner ikke?

Sjekk at det kommer gass frem til brenner. Påse at gasskraner er åpne og at gassregulator er åpen og riktig plassert på flasken.

Dersom det er luft i slange eller rørsystem, eller det er lenge siden kjøleskapet sist ble brukt, kan det ta inntil flere minutter før gassen kommer frem til brenneren. Pass derfor på at du gir gassen godt med tid på å komme frem til gasskjøleskapet.

Det er to typer tennmekanismer for gasskjøleskap. Piezo-elektrisk som ikke trenger batteri og kjennetegnes med et tydelig klikk når den trykkes inn, og batteritenning hvor du hører en tydelig serie av tikking når den holdes inne. Er det ingen hørbar reaksjon, sjekk batteri for batteritenning. Er det ikke motstand og tydelig klikk på piezo-tenneren, så må denne byttes.

Propan må ha riktig luftblanding for å tenne. Batteritenning med en strøm gnister gjør dette enklere da det ikke oppstår for tynn eller tykk gass/luftblanding rundt brenner. Med piezo-tenning bør du bruke dobbeltklikk. Det første renser brennerområdet og det andre tenner brenneren.

Sjekk at det faktisk går gnist til brenneren. Denne skal være tydelig blå. Avstanden mellom elektrode og brenner må være riktig, cirka 5 mm. Du kan se ned på brenner ved å titte ned i det store brennerrøret bak på skapet.

Prøv å tenne brenneren manuelt med en fyrstikk eller lighter. Du finner brenneren nede bak på skapet, og du kommer til brenner med tennkilde via en inspeksjonsluke. Sjekk samtidig at det ikke er dannet sot rundt brenner. Gjør gjerne rent rundt brenner med egnet kost, tilpasset børstesett til gasskjøleskapet kan du bestille hjem via nett eller kjøpe hos nærmeste forhandler.