Spagetti a la Vongole

2 juni 2018

Denne italienske klassikeren er rask og lett å lage, det gjelder bare å være nøye med råvarene og tilberedningen.

En essensiell ingrediens i denne retten er vongole, men disse middelhavsskjellene kan være kan være litt vanskelige å få tak i. Et godt alternativ er hjerteskjell, disse er lettere å finne i butikker i Norge. Uansett hvilke skjell man bruker kan være lurt å bestille dem i butikken på forhånd, da er man garantert ferske og fine skjell!

Til denne pastaretten kan man med fordel bruke linguini-pasta. Den er lang og tynn, ikke ulik spagetti, men den har ovalt tverrsnitt, og er litt bredere og flatere.

IMG_1699.jpeg

Spagetti a la Vongole: 

1 kg vongole eller hjerteskjell
400 gram linguini
2-3 sjalottløk i tynne skiver
3-5 hvitløkfedd, grovhakket
1-2 røde ferske chili, i tynne skiver
0,5 dl olivenolje
2 dl hvitvin
1 stor bunt bladpersille
Salt og kvernet sort pepper

​​​​​​​Fremgangsmåte:
  1. Skyll skjellene i rennende kaldt vann, og plukk ut skjell som er knust eller som ikke lukker seg i når de kommer i vann. Pass på at all sand er borte, og la skjellene renne litt av seg før de puttes i gryten.
  2. Ha olje, sjaløottløk, hvitløk og chili i en dyp panne eller litt bred kaserolle med lokk. Fres dette mens du rører lett så det ikke blir brunt – til det dufter deilig!
  3. Putt skjellene i gryten og rør rundt et par minutter i den varme olje-blandingen, og hell vinen over og mens du rører litt mer.
  4. Sett så på lokket, kok et par minutter til – og sett til siden mens du koker pastaen nesten al dente. Husk at pastaen koker litt til etter at den blir blandet med skjellene.
  5. Putt så pastaen i vongole-gryten, og rør rundt forsiktig mens alt får et lett oppkok, og til slutt blander du inn persillen og litt mer olivenolje før retten serveres rykende varm sammen med brød som kan dyppes i den deilige kraften!

Les mer