Tynnribbe på grillen
13 september 2021

Ribbe kan nytes rundt alle tider i året, og kan være ekstra spennende når det lages på grillen. Ribbe er en juletradisjon for mange norske familier.
Tynnribbe:
Ca 400-500g tynnribbe per person
Salt og pepper
Forberedelser:
Finn frem en skarp kniv og kutt opp et rutemønster på skinnet til ribben. Dette gjør det lettere for svoren å bli sprø, i tillegg til at man unngår at kjøttet krøller seg sammen.
Nå er ribben klar for tørrmarinade. Her kan du velge selv hva du ønsker at ribben skal smake, men i mange tilfeller holder det med salt og pepper.
Gni kjøttet godt inn med krydderet du har valgt cirka 1 til 2 dager før grilling. Legg kjøttet på et fat og dekk til godt før du legger det kjølig.
Kjøttet bør tas frem noen timer før grilling.
På grillen:
- Varm opp grillen til 150 °C og legg ribben på grillristen over indirekte varme. Bruk Steketermometer Torunn og sett kjernetemperaturen til 70 °C.
- Lukk grillen din og pass på at steketermometeret er koblet til telefonen din via bluetooth. Følg gjerne med på utviklingen av kjernetemperatur her og der.
- Når ribben har nådd 60 °C er det på tide å få svoren sprø. Kjøttet skal fortsatt ligge på indirekte varme, men sett temperaturen opp til 250 °C og lukk grillen igjen. Den høye temperaturen vil få svoren til å «poppe» og da blir den sprø og god. Når kjernetemperaturen har nådd 70 °C må du sjekke svoren. Er du ikke helt fornøyd med resultatet kan du legge kjøtte svorsiden ned på grillen og fortsette. Her er det viktig å følge godt med slik at svoren ikke brenner seg.
- Når du er fornøyd med ribben kan du ta den av grillen og la den hvile i 15 minutter før du skjærer den i porsjoner.
Relevante Produkter
Tips: Om du har tid og tålmodighet anbefaler vi deg å prøve langtidsgrillet ribbe. Her gjør du det samme som skrevet over, bortsett fra at ribben starter på grillen på 100 °C fram til den har nådd 60 °C i kjernetemperatur. Dette kan bidra til en mer saftig og mør ribbe. Gjerne prøv deg fram selv for å finne fram til din foretrukne metode.
Gjerne improviser tilbehør etter sesong! På høsten er for eksempel norsk sopp, norske aspargesbønner og poteter i sesong. Her kan du la fantasien løpe fritt. Vi anbefaler å pare den grillede ribben med våre høstfylte potetskall med kantarell og aspargesbønner. Oppskriften finner du på nettsiden vår.
Les mer
-
Matoppskrifter
Malenes pinnekjøttpizza
-
Matoppskrifter
Grillet pinnekjøtt
-
Matoppskrifter
Bestemor Vigdis sveler med multekrem