Tynnribbe på grillen

13 september 2021

Ribbe kan nytes rundt alle tider i året, og kan være ekstra spennende når det lages på grillen. Ribbe er en juletradisjon for mange norske familier.

Tynnribbe: 

Ca 400-500g tynnribbe per person

Salt og pepper

Forberedelser:

Finn frem en skarp kniv og kutt opp et rutemønster på skinnet til ribben. Dette gjør det lettere for svoren å bli sprø, i tillegg til at man unngår at kjøttet krøller seg sammen.

Nå er ribben klar for tørrmarinade. Her kan du velge selv hva du ønsker at ribben skal smake, men i mange tilfeller holder det med salt og pepper.

Gni kjøttet godt inn med krydderet du har valgt cirka 1 til 2 dager før grilling. Legg kjøttet på et fat og dekk til godt før du legger det kjølig.

Kjøttet bør tas frem noen timer før grilling.

 

På grillen:
  1. Varm opp grillen til 150 °C og legg ribben på grillristen over indirekte varme. Bruk Steketermometer Torunn og sett kjernetemperaturen til 70 °C.
  2. Lukk grillen din og pass på at steketermometeret er koblet til telefonen din via bluetooth. Følg gjerne med på utviklingen av kjernetemperatur her og der.
  3. Når ribben har nådd 60 °C er det på tide å få svoren sprø. Kjøttet skal fortsatt ligge på indirekte varme, men sett temperaturen opp til 250 °C og lukk grillen igjen. Den høye temperaturen vil få svoren til å «poppe» og da blir den sprø og god. Når kjernetemperaturen har nådd 70 °C må du sjekke svoren. Er du ikke helt fornøyd med resultatet kan du legge kjøtte svorsiden ned på grillen og fortsette. Her er det viktig å følge godt med slik at svoren ikke brenner seg.
  4. Når du er fornøyd med ribben kan du ta den av grillen og la den hvile i 15 minutter før du skjærer den i porsjoner.

Tips: Om du har tid og tålmodighet anbefaler vi deg å prøve langtidsgrillet ribbe. Her gjør du det samme som skrevet over, bortsett fra at ribben starter på grillen på 100 °C fram til den har nådd 60 °C i kjernetemperatur. Dette kan bidra til en mer saftig og mør ribbe. Gjerne prøv deg fram selv for å finne fram til din foretrukne metode.

Gjerne improviser tilbehør etter sesong! På høsten er for eksempel norsk sopp, norske aspargesbønner og poteter i sesong. Her kan du la fantasien løpe fritt. Vi anbefaler å pare den grillede ribben med våre høstfylte potetskall med kantarell og aspargesbønner. Oppskriften finner du på nettsiden vår.