Rognans store sønn er hytteeiernes drøm

4 juni 2018

På Rognan i Saltdal ligger Sunwind Hyttesenter Rognan, også kjent som Ivars Interiør og VVS. Hit valfarter hytteeierne for alt av hytteutstyr, peisovner, baderomsinteriør og lekre kjøkkeninnredninger.

Nord for polarsirkelen og omgitt av Saltdals storslåtte natur som strekker seg fra fjord til høyfjell ligger tettstedet Rognan. Enten du kjører Europavei 6 som passerer like utenfor sentrum eller kommer med Nordlandsbanen er Rognan et sted du ikke vil gå glipp av:

Midt i Rognan sentrum ligger nemlig Sunwind Hyttesenter Rognan, også kjent som Ivars Interiør og VVS.

-Virkelig alt du trenger til hytta - og mer
Børre Fridtjofsen er daglig leder i Ivars Interiør og VVS, og har jobbet i bedriften store deler av livet - hans far Ivar var Rognans egen gründerspire. Rune Pedersen har jobbet med Børre i flere år etter å ha bodd en stund i Bodø. Med all erfaringen og kompetansen hos både Børre og Rune, er det en selvfølge at de kan hjelpe deg med alt til hytta:

-Vi driver nå med alt til hytta, og da mener vi alt. Trenger du nytt kjøkken har vi kjøkkeninnredning, og selvfølgelig alt du trenger til kjøkkenet som komfyr, kjøleskap og så videre. Dette gjelder i grunn hele hytta, det er ikke sjelden vi utstyrer en hel hytte med alt som behøves, forteller Børre.

For det som en gang startet som en interiør- og VVS-butikk ble raskt den komplette leverandøren til Nord-Norges hytteeiere.


Familiebedrift på Rognan

Ivar Fridtjofsen var opprinnelig sveiser og jobbet på et skipsverft. Han tok etter hvert over som butikksjef i verftets jernvarebutikk hvor han første gang på 1980-tallet kjøpte solcelleutstyr fra Nils Vøllestad som senere startet Sunwind.

- Ivar og senere Børre er jo veteraner i bransjen, forteller Nils. - Med all den kunnskapen om produktene og kjennskapen til lokalområdet er det rett og slett ingen som kan måle seg.

Etter hvert tok Børre over butikken fra sin far, og sammen med Rune Pedersen driver han Sunwind Hyttesenter Rognan.

Rognan (16).jpg

Alle hyttekunder velkomne

Hos gutta på Rognan er alle og enhver velkomne, og det er ofte kundene kjører flere titalls mil for å nyte godt av Børre og Runes kunnskap, servicegrad og lekre utstillinger.

- Vi har alle typer kunder innom, og de kommer ofte langveis fra, forteller Børre. - Vi har kunder som kommer fra Hamarøy, Sulitjelma, Saltfjellet, Glomfjord… De kjører langt for å se på varene og få gode råd.

Med store hyttefelt ikke alt for langt unna Rognan har Børre Fridtjofsen produkter til hytter uten strøm, hytter med strøm, gamle hytter som ønsker oppgraderinger, helt nye hytter som trenger alt - Børre hjelper kunden uansett.

- Felles for hytteeierne er vel at de ønsker økt komfort på hytta. Man ønsker en viss standard på ting når man skal bruke tiden sin på en hytte, og vi har løsninger for alle og enhver, sier Børre.

Varmer opp nord

Ekstra stor kompetanse har gutta også når det kommer til varme. I tillegg til energi- og toalettløsninger går det nok av varmeprodukter i det kalde nord.

- Vi selger en hel del varmeprodukter, vi har jo også en spesialisert Ildstedet-del. Vi har levert peisovner til Saltdalshytta i flere år, og utstyrt en rekke hytter med Wallasen fra Sunwind. Den er nok et favorittprodukt, smiler Børrre.

Skreddersyr løsninger for kunden

Enten du bygger ny hytte, har arvet en eldre hytte eller ønsker noen familievennlige oppdateringer er gutta hos Sunwind Hyttesenter klare til å hjelpe.

- Det er klart vi kan hjelpe til med alt kundene måtte ønske, men viktigst av alt er kanskje det vi kan tilby av kunnskap og kompetanse. Vi skreddersyr løsninger slik at kunden får det akkurat slik de ønsker, og med såpass stort utvalg av produkter er det ingenting vi ikke kan hjelpe til med, sier Børre.
Rognan (21).jpg

Inspirerende butikk med lekre utstillinger

Hos Rune og Børre finner du stilige utstillinger hvor kunden ofte kommer for å føle og ta på produktene.

- Det er viktig med inspirerende utstillinger, vi ser ofte at kunden kommer innom fordi han ønsker å se på et spesielt produkt, og så ender han opp med absolutt alt han trenger til hytta! Smiler Børre.

Jann Viggo Urud er Sunwinds distriktsansvarlige i Nord-Norge, og etter et liv på veien har han sett det meste av butikker:

- Det finnes ikke flinkere folk enn Børre og Rune, alltid blide og positive. Butikken er jo også veldig inspirerende, hver gang jeg er innom er det kunder som har kjørt flere mange mange mil for å bli inspirert, forteller Urud.

Service og teknisk kompetanse

Hos Sunwind Hyttesenter Rognan har gutta lang erfaring og mye teknisk kompetanse. Skulle du trenge råd eller teknisk hjelp, kan du slå på tråden forteller Børre:

- Vi gjør en del enklere service på alt fra gasskomfyrer til kjøleskap. I tillegg er vi autorisert serviceverksted for El-dorado forbrenningstoalett, så her ordner vi det meste.

Sunwind Hyttesenter

Ivars Interiør og VVS er et Sunwind Hyttesenter. Hos ditt lokale Sunwind Hyttesenter vil du finne svært produkttekniske ansatte med en høy servicegrad. Sunwind Hyttesentre er jevnlig til opplæring hos Sunwind, og er våre aller nærmeste samarbeidspartnere.