Hvilken grill skal du velge?

20 april 2022

Det å velge seg ny grill kan ofte være en utfordring. I denne artikkelen tar vi for oss noen punkter som er lurt å tenke igjennom før du går til innkjøp av din nye grill.

Det er ikke noe som er så behagelig som en sommerdag med lukten av grillmat og et koselig middagsbord!  Spørsmålet er bare hvilken grill skal jeg velge denne gangen? 

Vi skiller i hovedsak mellom tre forskjellige griller. 
-    Gassgrill 
-    Kullgrill
-    Elektrisk grill

Og for å svare på spørsmålet over er det noen andre spørsmål som må besvares først før du går til innkjøp av en ny grill. 

Hvor skal grillen brukes? 
Det er kjedelig å komme hjem med en grill som viser seg å være alt for stor for der den skal plasseres. Det er derfor lurt å ta noen mål før man går til innkjøp av en grill for å se til at grillen ikke dekker hele terrassen når den er montert. 

I borettslag og sameier kan det være egne regler for grilling. Det er viktig å sette seg inn i regelverket forbundet med grilling i ditt borettslag. Mange borettslag forbyr grilling med kull, men også noen forbyr grilling med gass. Da vil en elektrisk grill være det eneste alternativet. 

Bor du derimot i et rekkehus/hus og har egen hage/uteplass står du helt fritt til å velge den grillen du ønsker deg og passer best ditt behov!
 

Gassgrillen
For deg som griller ofte og som ønsker at grillingen skal være raskt og enkelt er en gassgrill det perfekte alternativet. En gassgrill er veldig enkel å bruke, du har full kontroll på varmen hele tiden, og kan dele grillen opp i flere soner med forskjellig temperatur enten du vil grille indirekte eller direkte. 

En gassgrill finnes i mange ulike størrelser og fasonger. Så her er utvalget desidert størst. En gassgrill kan dekke stort sett alle behov man har for et lite kjøkken.

 Gassgrillen finnes med alt fra 1 enkelt brenner til 6 brennere pluss sidebrenner. Antall brennere sier også gjerne noe om hvor stor grillen er, men det sier ikke noe om hvilke andre muligheter man kan få med en større gassgrill.  

De små grillene med 1-2 brennere passer utmerket for folk som vil ønsker å kunne ta med seg grillen enten i parken, i båten eller i bobilen. Men de er like perfekte å bruke hjemme på terrassen. De tar liten plass og kan enkelt pakkes bort hvis man ønsker det. 

De medium grillene med 3-4 brennere regnes som den aller vanligste familiegrillen. Disse grillene får man som helt enkle griller med kun brennere og man får de med masse ekstrafunksjoner, som sidebrenner, kokegrop eller glass i lokket. De fleste grillkjøpere ender med en grill på denne størrelsen, da disse kan passe fint inn på både en balkong eller på en stor terrasse. 

De store grillene med 5-7 brennere passer bedre for de med større plass på terrassen og som griller mye. De større grillene finnes med mye mer tilleggsutstyr man kan kjøpe til for å gjøre matlagingen til en lek, slik at du slipper å løpe mellom kjøkken og terrassen når du griller.  

Et tips når man skal kjøpe deg ny gassgrill kan være å se på vekten på grillen. Vekten sier mye om hvor mye materialer som er brukt i grillen som kan gjør at du kan forvente at grillen holder seg fin lenger. Totaleffekten på brennerne er også verdt å merke seg, her kan det være store forskjeller fra grill til grill. Husk at for griller med sidebrenner er sidebrenneren regnet inn i den totale effekten på grillen. 

Husk å vedlikeholde din gassgrill, slik at du kan få glede av den i mange år fremover!


Grønnsakspanne_Betekorg_grillkurv_Urnorsk_på_grillen_grillutstyr (8).jpgDisa er en eksklusiv gassgrill som er utstyrt med glass i lokket og kokegrop som gjør at alt kan tilberedes på grillen. 4 brennere, sidebrenner og støpejernsrist med kokegrop.

Kullgrill
Mange av oss sverger fortsatt til den tradisjonelle kullgrillen hvor fettet drypper ned på kullet og fordamper for å få den deilige grillsmaken. Skal man kjøpe en ny kullgrill er det lurt å tenke på at dette krever litt mer forberedelser enn en gassgrill, da det tar ca. 20-30 minutter før grillen er klar til bruk. Men hvis du griller av og til og har tid til å vente til grillkullet er blitt varmt, får du en ekstra smakstilsetter ved å velge en kullgrill. Skal du gå til innkjøp av en kullgrill er det lurt å sjekke at grillen har lufting både i lokket, men også i bunnen av pannen. På denne måten kan du lettere justere temperaturen under grilling. 

En kullgrill er perfekt enten du griller til deg selv og familien eller om du griller for et helt fotballag! 
I Sunwind sitt sortiment finner du et stort utvalg av forskjellige typer kullgriller.

KBL_7044.jpg
Kulegrill Freda er en tradisjonell og robust kullgrill som gir maten den deilige, røkte smaken.

 

Elektrisk grill
En elektrisk grill er ideell for bruk på små balkonger, eller der det ikke er tillatt med bruk av kull eller gass. Plugg i stikkontakten så er grillen klar på 1-2-3!

Den elektriske grillen er perfekt for de som ikke griller alt for ofte, men som noen ganger ønsker å grille enklere retter. I noen boliger er en elektrisk grill det eneste alternativet til grilling! Et tips er å sjekke hvilken effekt det er på brenneren når du skal kjøpe en elektrisk grill. Effekten her er helt avgjørende for å få et godt grillresultat.
 

COLOURBOX46437905_retusj_cmyk copy2_crop.jpgElektrisk grill Elli er ideell for bruk på små balkonger, eller der det ikke er tillatt med bruk av kull eller gass. Elli er en kraftfull el-grill på hele 2200 watt.

Håper at denne gjennomgangen ga deg noen svar som gjorde det litt enklere å velge din neste grill!